“De dubbele marathon: een inspirerend verhaal van moed en positiviteit”

“De dubbele marathon: een inspirerend verhaal van moed en positiviteit”

24 november 2023 Uit Door Admin

Deze week is het boek “De Dubbele Marathon” van Tom van Beusekom uitgekomen. Het boek vertelt het verhaal van Tom, een getalenteerde hardloper op de langere afstanden, wiens leven een dramatische wending neemt met de diagnose van ongeneeslijke slokdarmkanker met uitzaaiingen naar de lever en de lymfe. Ondanks deze schokkende ontwikkeling blijft Tom vastberaden om elke dag te omarmen en te leven voor wat er nog is.

Hij rent zulke goede tijden dat hij wordt geselecteerd om onder leiding van olympisch coach Titus Fierkens te gaan trainen. Met vastberadenheid en toewijding ondergaat hij hoogtestages in Kenia en behaalt hij zijn persoonlijk record van 2:45 tijdens de marathon van Rotterdam. Het leek erop dat zijn leven op de goede weg was, totdat in het najaar van 2021 Tom begon af te vallen en te kampen kreeg met slokdarmverkramping voor de marathon van Amsterdam. Ondanks deze moeilijkheden voltooit hij de marathon, maar het wordt duidelijk dat er iets ernstig mis is. Tom blijkt een dubbele marathon te hebben gelopen.

Op 6 mei 2022, op slechts 31-jarige leeftijd, wordt de harde realiteit onthuld: ongeneeslijke slokdarmkanker, uitgezaaid naar lymfe en lever. In “De Dubbele Marathon” deelt Tom zijn indrukwekkende levensverhaal, van zijn uitdagende jeugd tot zijn passie voor hardlopen, zijn ziekte en hoe hij samen met zijn grote liefde Paula het maximale uit het leven haalt.

Het boek is meer dan een persoonlijk relaas van een strijd tegen een verwoestende ziekte. Tom van Beusekom toont zijn ongeëvenaarde moed en optimistische levenshouding door zich in te zetten voor jonge mensen met kanker. Hij organiseert bijeenkomsten om specifieke levensvragen en uitdagingen aan te pakken en inspireert anderen met zijn vastberadenheid om elke dag te omarmen. “De Dubbele Marathon” is niet alleen een krachtig getuigenis van doorzettingsvermogen en positiviteit, maar ook een oproep aan lezers om het stuur van hun eigen leven in handen te nemen. Tom van Beusekom herinnert ons eraan dat, ongeacht de obstakels op ons pad, er altijd iets is om voor te leven.

Het boek “De dubbele marathon” is te koop in de boekwinkels of te bestellen via de website www.dubbelemarathon.nl.