De Boels Ladies Tour 2019 komt door Westervoort

De Boels Ladies Tour 2019 komt door Westervoort

6 september 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Op zondag 8 september komt de Boels Ladies Tour door Westervoort. De Boels Ladies Tour is hét internationale wielerevenement in Nederland voor vrouwen. Met toppers als Marianne Vos en wereldkampioene Annemiek van Vleuten.

Het is de 22e editie van de rittenkoers, die vanaf 2017 behoort tot de UCI Women’s World Tour. De ronde telt zes etappes, inclusief een proloog. Titelverdedigster is Annemiek van Vleuten, die de laatste twee edities won.

Doorkomst in Westervoort
Deze etappe zal ook door Westervoort komen en doorrijden via de Rivierweg richting Giesbeek. De doorkomst wordt verwacht rond 11.00/11.30 uur, houd er rond die tijd ook rekening mee dat de wegen even tijdelijk afgesloten zijn. De wielrensters komen via de Westervoortse brug en zullen via de Dorpstraat/Hamersestraat het dorp weer verlaten via de Rivierweg waarna de tour nog door de Achterhoek en via de Posbank naar de finish in Arnhem rijdt.

Finish bij Watermuseum in Arnhem
Na een etappe van 153 kilometer wordt op zondag 8 september de finish rond 14.15 uur verwacht op de Zypendaalseweg, ter hoogte van het Watermuseum in Arnhem. Vanaf 13.30 uur passeren de rensters de finishlijn twee keer voor een plaatselijke omloop. De koers is ook live te volgen via een groot scherm bij de finish.

Finaleweekend in Gelderland
Op zaterdag 7 september zijn de wielrensters al in Arnhem te bewonderen. De rensters starten dan om 11.00 uur vanaf De Markt. Na een etappe van 135 kilometer ligt de finish die dag in Nijmegen. Op zondag 8 september is de start in Nijmegen en finishen de wielrensters in Arnhem. De Tour is live te volgen bij Omroep Gelderland en op Eurosport 1.

De Boels Ladies Toer is één van de evenementen waarbij Sportbedrijf Arnhem samenwerkt met de organisator. Meer weten? Kijk op www.sportinarnhem.nl