De Lidl, niks ten nadele van de doelgroep, profileert zich toch als de winkel voor de mensen met een kleinere beurs. En dan af en toe een leuke actie. Zoals nu de achtertuinmini’s. Niks mis mee. Niks mis mee? Laten we eens kijken.

Bij besteding van elke € 10 krijg je een zegeltje. Je hebt 18 zegels nodig voor 1 mini. Dat is dus voor € 180 aan boodschappen. Er zijn 10 mini’s dus een totaal van € 1.800 aan boodschappen. De actie duurt tot 9 april, zo’n 8 weken dus. Dat betekent, dat als je ze allemaal wilt hebben, je voor € 225 per week moet besteden. Dat is in alle opzichten een groot bedrag, maar zeker voor mensen met een iets kleinere beurs. Dit is meer iets voor de vaste klanten van de Bijenkorf, lijkt me zo. Ik vraag me af of er niemand op het hoofdkantoor van de Lidl is die zo zijn twijfels heeft. Ik stel me een kindje voor dat op een gegeven moment tegen mama of papa zegt: “Ik heb er pas 4, waarom krijg ik er niet meer?” Tja, leg het dan maar eens uit. Natuurlijk zeggen ze bij de Lidl dat je met meer mensen kunt sparen. Jazeker. Opa en oma doen misschien ook mee, maar als je 3 kleinkinderen in 3 verschillende gezinnen hebt, wordt dat ook wat. Of krijgen die kinderen dan een omgangsregeling met de mini’s?

Los van de kosten denk ik ook aan de logistiek. Ik sta wel eens bij de kassa bij de Lidl achter iemand met een volle kar. Die moet dan, zeg, € 80 afrekenen. Dat is al veel bij de Lidl. Hoeveel karren heb je dan nodig voor € 225? Dat wordt een optocht door de winkel met het hele gezin. Gelukkig is het canavalstijd. Kan de geluidsinstallatie mooi carnavalskrakers ten gehore brengen terwijl de karretjes in polonaise naar de kassa rijden.

Iets zegt me dat in gezinnen met kinderen de komende 8 weken soms wanhopig wordt gekeken.

Wij hebben onze eerste 2 zegels inmiddels binnen. De caissière gaf er een teveel. Die heeft misschien wel nagedacht.

Fijn weekend met maxi-uitgaven voor een paar mini’s.
Hans Janssen,