Controles in de autobranche tijdens speciale actiedag

Controles in de autobranche tijdens speciale actiedag

31 maart 2023 Uit Door Admin

De gemeenten Westervoort en Duiven hebben donderdag 30 maart 2023 tijdens een speciale actiedag integrale controles uitgevoerd bij diverse bedrijven in de autobranche om te controleren op heling. Binnen de autobranche worden regelmatig tweedehands goederen gekocht en verkocht. Ondernemers zijn verplicht om hun goederen te registreren in een Digitaal Opkopersregister. Zo kan heling (de doorverkoop van gestolen goederen) makkelijker opgespoord worden.

Ook zijn autobedrijven op grond van milieueisen verplicht zich te registreren bij de omgevingsdienst ODRA. Er werd een aantal onregelmatigheden geconstateerd zoals het niet aangemeld zijn bij de ODRA, een bouwkundige onregelmatigheid en een niet gekeurde brandblusser. Bij de controles bleek dat er vooral veel vragen waren bij ondernemers over het gebruik van het Digitaal Opkopersregister.

Heling voorkomen en aanpakken.

Ondernemers kunnen bijdragen aan een veilig ondernemersklimaat door scherp te zijn op mogelijke criminele activiteiten en ook door goederen goed te registreren. Zo wordt het voor politie en andere partners in veiligheid beter mogelijk om criminele activiteiten op te op te sporen en kan de autobranche zich beter beschermen tegen criminele activiteiten.