Containers voor papierinzameling mogen op terrein AVW’66 blijven staan

Containers voor papierinzameling mogen op terrein AVW’66 blijven staan

26 februari 2021 Uit Door Admin

De papiercontainers mogen op het terrein van AVW’66 blijven staan. Na meldingen van overlast heeft het college enige weken geleden besloten om de containers te verwijderen, maar komt op dit besluit terug na zeer veel kritiek.

De voetbalverenigingen kregen enkele weken geleden, totaal onverwacht, te horen dat de papiercontainers op het parkeerterrein op de Brouwerslaan moesten verdwijnen omdat er klachten bij de gemeente binnen kwamen. De klachten gingen over oud papier dat uit de container zou waaien en ook zou er huisvuil in gegooid worden waardoor er ongedierte op de de containers af zou komen. Na veel kritiek van andere partijen heeft het college anders besloten en mogen de containers dus op het parkeerterrein blijven staan.

Dit tot grote opluchting van de voetbalverenigingen AVW’66 en Sportclub Westervoort, want de clubs zouden anders duizenden euro’s mis lopen als de containers zouden verdwijnen. Ook de inwoners van Westervoort zijn blij dat de containers blijven staan, zo kan iedereen makkelijk zijn oude papier kwijt en kunnen zo de voetbalverenigingen steunen.

Na een gesprek tussen de gemeente en de voetbalclubs is besloten dat de containers op het terrein mogen blijven staan. Wel wordt er gekeken of de containers op een andere plek kunnen staan om de overlast te verminderen. De borden die geplaatst waren, zijn inmiddels door de gemeente verwijderd.