Contactgroep slechthorenden

Contactgroep slechthorenden

1 april 2020 Uit Door Admin

Online bijeenkomst donderdag 2 april van 13:30-14:30 uur
In het inloophuis bij elkaar komen zoals gepland zit er voor nu niet in. Maar we hebben een alternatief!

Heb je ook met verwondering naar de gebarentolk zitten kijken bij bijvoorbeeld de persconferenties of bij de vertolking van liedjes? De aandacht voor gebarentaal is de afgelopen tijd flink toegenomen.

Nu is het niet voor iedereen nodig of haalbaar om de Nederlandse gebarentaal te leren. Maar er bestaat ook Nederlands met Ondersteunende Gebaren.

Nienke Fluitman van Gebaren.nl wil ons hier wel iets over vertellen en een aantal gebaren met ons oefenen. Daar zijn wij heel blij mee!
Nienke gaf deze week ook een interview aan het NRC https://www.nrc.nl/…/26/gebaar-je-weg-door-de-winkel-a39950…

Zoals op de site van gebaren.nl staat te lezen: “ De gebaren zijn een extraatje bij het spreken. Men blijft altijd spreken, het gebruiken van een gebaar is een visuele ondersteuning van wat u zegt. Gebaren versterken waar je het samen over hebt, je begrijpt elkaar in het contact.”

Dus wil je hier weleens iets meer over weten stuur dan even een mail naar jacqueline@inloophuisdeherberg.nl dan ontvang je de link naar de Zoomsessie.

Je krijgt dan een uitleg over hoe het werkt. Je kunt aan de bijeenkomst deelnemen met een laptop, pc of telefoon of tablet.
Deze gebaren zijn juist ook heel nuttig voor mensen uit de omgeving van slechthorenden. Dus ook die zijn van harte welkom!