Concert van Ramón Valle en Rik Cornelissen in de Verzameling

Concert van Ramón Valle en Rik Cornelissen in de Verzameling

4 december 2015 Uit Door Admin

Westervoort – Op zondag 13 december is er in De Verzameling aan de Brouwerslaan in Westervoort een verrassend concert van Pianist Ramón Valle en accordeonist Rik Cornelissen.

Een van de muzikanten is de Cubaan Ramon Valle, een geweldige pianist die muziekstukken schrijft voor diverse orkesten over de hele wereld. Een hele bijzondere man met enorm veel charisma en energie. Hij speelt met Rik Cornelissen, een accordeonist die cum laude afgestudeerd is op het conservatorium en er nu zelf les geeft. Hij behoort tot ‘s werelds beste accordeonisten. Beide muzikanten zijn geniaal en vullen elkaar prachtig aan tot een waanzinnig mooi muziekspel.

Ramón Valle
Met Ramón Valle is er geen ontsnappen aan Cubaanse swing. De van oorsprong klassiek geschoolde pianist woont sinds 1998 in Amsterdam. Vanuit hier verspreidt hij zijn visie op latin over de wereld. Zijn optredens en podiumpresentaties zijn charismatisch, zijn muziek – bedwelmend.
“Soms voel ik me als een troubadour,” zegt hij, “omdat ik verhalen vertel, verhalen zonder woorden.”

Valle was pas zeven toen hij begon met het bestuderen van de piano aan de Escuela Nacional de Arte in zijn woonplaats Holguín, Cuba. Later voltooide hij zijn studie aan de Escuela Nacional de Arte in Havana. Na de presentatie van zichzelf op het jazz festival scene in Mexico, Bogota en Havana, verklaarde de grote Cubaanse pianist Chucho Valdés over Ramon Valle toen hij zijn debuutalbum Levitando in 1993 introduceerde: ” Hij is het grootste talent onder onze jonge pianisten”.
Valle’s muziek gaat over zijn moederland, zijn gezin, zijn vijf zusters… Na een pauze van dertien jaar is Valle terug bij de muzikale vrienden uit zijn jeugd. Deze gedreven improvisator verkent Cuba en vooral: het leven.

Rik Cornelissen
Rik Cornelissen is een vernieuwende en eigentijdse accordeonist. Door zijn brede opleiding en kennis van vele muziekstijlen weet hij de accordeon neer te zetten als een modern en veelzijdig instrument.
Als hoofdvakdocent Accordeon Jazz & Pop is Rik verbonden aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem en is daarnaast werkzaam op de Lindenberg in Nijmegen. Als sessiemuzikant heeft Rik o.a. meegewerkt aan Zwartboek (Paul Verhoeven), Van Gogh: Een huis voor Vincent (Pim van Hoeve) en de theatershow NU! (Mini & Maxi).
In 2006 studeerde Rik cum-laude af voor zijn Bachelor Klassieke Muziek en Argentijnse Tango (Codarts, Rotterdam) en vervolgens studeerde hij als eerste en enige af voor de Master Accordion Jazz & Pop (ArtEZ, Arnhem) bij Bert van den Brink in 2009. Hierna heeft hij 9 maanden door Zuid-en Midden Amerika gereisd, waarna hij in 2011 zijn studie vervolgd aan de Scuola Superiore di Fisarmonica (Urbino, Italië) bij een van ‘s werelds meest vooraanstaande accordeonist van dit moment; Claudio Jacomucci. Deze heeft hij in 2012 afgesloten.
In 2014 debuteerde Rik met het solo-album Traveller. Hierin heeft hij, tijdens zijn zoektocht naar de mogelijkheden op accordeon binnen de jazz en latinjazz, zich gericht op een pianistische manier van denken. Deze nieuwe mogelijkheden en klanken zijn karakteristiek voor Riks manier van spelen; introvert, nadenkend, afwachtend, en vervolgens explosief, virtuoos en groovend.

Het concert is op zondag 13 december en de aanvang is om 15.00 uur. De Verzameling zit aan de Brouwerslaan 1a in Westervoort.
kaarten zijn € 17,50 inclusief 1 consumptie, deze kaarten zijn te bestellen via info@deverzameling.nl