Concert van Enrico Pieranunzi & Jasper Somsen in de Verzameling

Concert van Enrico Pieranunzi & Jasper Somsen in de Verzameling

22 september 2022 Uit Door Admin

Op zaterdagavond 1 oktober 20:00 geven Enrico Pieranunzi & Jasper Somsen een prachtig concert in De Verzameling. Enrico is voor muziek opnames 1,5 week in Nederland en speelt tijdens zijn verblijf ook in De Verzameling.

De Italiaanse jazzpianist en componist Enrico Pieranunzi behoort tot de meest toonaangevende pianisten van Europa. Voyage in time (een suite in negen delen) is gebaseerd op een vrije interpretatie van dansen uit de klassieke Barok suite. Het weerspiegelt de liefde voor de Klassieke muziek en combineert klassieke muzikale vormen met een zeer open improvisatorische aanpak.

De delen zijn gecomposeerd door Jasper Somsen en samen met Enrico Pieranunzi gearrangeerd. Het resultaat is een muzikale reis die laveert tussen de muziek uit het heden en het verleden. Een zeer bijzondere Voyage in time, waarbij wij u van harte uitnodigen om deel aan te nemen.

De Nederlandse contrabassist Jasper Somsen werkte in de afgelopen jaren samen met bijzondere jazzartiesten, waaronder Enrico Pieranunzi, Joey Calderazzo, Jeff Ballard, Bob Sheppard en Eric Vloeimans. Jasper werkt internationaal als performer en producer en werkte mee op meer dan 40 albums en wordt met regelmaat uitgenodigd als gastdocent aan meerdere Nederlandse conservatoria.

Kaarten zijn vooraf te bestellen: info@deverzameling.nl