Concert van a balladeer in Huize Vredenburg

Concert van a balladeer in Huize Vredenburg

27 februari 2016 Uit Door Admin

Westervoort – Op maandag 28 maart (tweede paasdag) is er een optreden van de bekende Nederlandse singer-songwriter Marinus de Goederen, alias a balladeer in Huize Vredenburg.

Op 11 maart verschijnt het nieuwe album van a balladeer: A WOLF AT THE DOOR. Het album werd voorafgegaan door de gelijknamige single. Zanger en songschrijver Marinus de Goederen kreeg op deze single hulp van de begeleidingsband van Wende. Stef Classens nam de achtergrondvocalen voor zijn rekening.

Ook andere bevriende muzikanten leverden bijdragen aan het album, waaronder Peter Slager (BLØF), Bart van der Weide (Racoon), Bertolf en Leonie Meijer. Het album werd in Berlijn gemixt door Maurizio Borgna (bekend van Sunday Sun en het met een Emmy bekroonde Transparent).

Na het winnen van de Publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland in 2003 brak a balladeer in 2006 definitief door met ‘Swim With Sam’. Datzelfde jaar werd de band genomineerd voor zowel een 3FM Award als een TMF Award en in 2007 kreeg a balladeer een Zilveren Harp opgespeld. Het tweede album, Where Are You, Bambi Woods?, leverde in 2008 een Edison-nominatie op. ‘Swim With Sam’ staat nog elk jaar in de Top 2000.

De afgelopen jaren schreef Marinus de Goederen behalve aan zijn nieuwe album ook songs voor anderen, waaronder Dolf Jansen en Tania Kross. Hij geeft sinds een aantal jaar ook les op Rock City Institute, een MBO artiestenopleiding. Het laatste a balladeer album, I Can’t Keep Track of Each Fallen Robin, verscheen vier jaar geleden.

Vanwege de te verwachten drukte is het raadzaam om op tijd aanwezig te zijn.
Indien de zaal vol is zullen de deuren gesloten worden.