Celstraf voor man uit Westervoort voor poging doodslag taxichauffeur

Celstraf voor man uit Westervoort voor poging doodslag taxichauffeur

30 november 2019 Uit Door Admin

De rechtbank heeft een 28-jarige man uit Westervoort veroordeelt tot een gevangenisstraf van 4 jaar. De man krijgt deze straf voor een poging doodslag.

Op 9 juni 2019 wilde de man met een taxi vanaf het station in Apeldoorn richting Arnhem. De taxichauffeur gaf aan dat de man eerst moest betalen voordat hij de stad uitreed. Toen zich problemen opdeden tijdens het betalen sloeg de sfeer om en ontstond een schermutseling, waarbij de man de taxichauffeur sloeg en hem meerdere keren met een mes stak. De taxichauffeur probeerde uit de auto te komen, maar omdat de man hem vasthield lukte dat niet. Uiteindelijk lukte het de chauffeur om de auto te starten en weg te rijden. Bij dit incident liep de taxichauffeur 4 steekwonden op in de schouder en bovenarm. 

Geen noodweer

Volgens de advocaat van de man handelde hij uit noodweer. De advocaat gaf aan dat de man zag dat de taxichauffeur een mes trok en steekbewegingen maakte. De rechtbank gaat hier niet in mee en wijst het beroep op noodweer af.

Onveiligheid en angst

De rechtbank houdt er bij de strafoplegging rekening mee dat het gaat om een ernstig misdrijf. De taxichauffeur mag van geluk spreken dat hij hierbij geen dodelijk letsel heeft opgelopen. Dusdanig gedrag leidt tot onveiligheid en angst in de samenleving. Bij dit misdrijf past alleen een lange gevangenisstraf. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier.

Schadevergoeding

Tot slot moet man een schadevergoeding van ruim 18 duizend euro aan de taxichauffeur betalen.

Afbeelding van Pexels via Pixabay