Carnavalsexpositie Westervoort

Carnavalsexpositie Westervoort

26 januari 2024 Uit Door Admin

Westervoort is alweer in de ban van het carnaval. Prins Anno en jeugdprins Jim zwaaien in het seizoen 2023-2024 de scepter in het carnavalsdorp aan de IJssel.

In de loods nabij de voetbalvelden van sportclub Westervoort staan de praalwagens nog in de steigers maar de wagenbouwers verzekeren dat het zeker goed gaat komen voor de optocht door het dorp op zondag 4 februari, volgens traditie een week vooraf aan het landelijke carnaval.

Een andere traditie in Westervoort tijdens het carnaval is de carnavalsexpositie van samensteller Frans Brink. Opnieuw komen oude carnavalsfoto’s uit vervlogen jaren voorbij uit het Westervoortse carnavalsverleden. In de passage van winkelcentrum de Wyborgh op het Dorpsplein zijn in 25 wissellijsten ongeveer 100 foto’s te bezichtigen.

Oude herinneringen worden door vaders en moeders opgehaald toen zij 30-40 jaar geleden deel uit maakten van b.v. de dansgarden en de raad van Elf van de carnavalsverenigingen. Ook een aantal oud-prinsen zijn afgebeeld waar veel belangstelling voor is door de kinderen maar vooral door de kleinkinderen.

Om de carnavalssfeer nog meer te verhogen zal op het Dorpsplein ook de speciale carnavalsvlag wapperen tijdens het feest van de lol. Deze carnavalsexpositie vervangt tijdelijk vanaf 25 januari tot ongeveer 15 februari de expositie van de schoolfoto’s uit Westervoort.

Ook straks in februari, na het carnaval, opnieuw een aantal nieuwe schoolfoto’s. Uiteraard zijn nieuwe foto’s en/of ansichtkaarten van Westervoort/Arnhem maar ook van de kermis, carnaval of schoolfoto’s  welkom voor een  volgende gelegenheid.

Foto’s graag in bruikleen afgeven bij Cigo op het Dorpsplein: u ontvangt deze na een paar dagen weer retour of tel. 06-40956169.