Campagne ‘Glas in ‘t bakkie’ in Westervoort

Campagne ‘Glas in ‘t bakkie’ in Westervoort

26 juni 2015 Uit Door Admin

Westervoort – Inwoners van Westervoort brengen jaarlijks ongeveer 24 kilogram glas per persoon naar de glasbak. Dat is netjes, maar het kan nog beter.

Vrijdag is het scheiden van glas in Westervoort extra onder de aandacht gebracht. Met het glas in ‘t bakkie on tour team werden de mensen die glas naar de glasbak brachten als een VIP behandeld. Het glasteam stond vandaag op het parkeerterrein bij de Wyborgh, de Coop en de Jumbo.

Glas in ‘t bakkie
De campagne ‘Glas in ‘t bakkie’ geeft voorlichting over deze nieuwe, makkelijke manier van glas scheiden. Het opvallende gele campagnebeeld is in heel Nederland te zien op tv, abri’s, in huis-aan-huis bladen en op containers. De gemeente Westervoort geeft de prioriteit aan afvalscheiding, daarom haken zij nu aan op de campagne Glas in ‘t bakkie. Doe ook mee, gooi glas in ‘t bakkie!

Mét restjes en mét deksel
Uit recent onderzoek blijkt dat mensen glas eerder naar de glasbak brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen. Terwijl vroeger het glas eerst schoongemaakt moest worden, mag je nu de restjes aan het glas laten zitten. En ook de dop of deksel kunnen mee de glasbak in. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Dat is een stuk gemakkelijker en hygiënischer in huis.

Glas is eindeloos
Al heel lang – sinds 1978 – scheidt Nederland haar glazen verpakkingen, met maar liefst 350 miljoen kilo per jaar. Toch verdwijnt er nog steeds heel veel glas in het restafval. Denk aan wijnflessen, jampotjes en parfumflesjes. Dat is jammer, want glas kan eindeloos hergebruikt worden zonder dat het kwaliteit of kwantiteit verliest.