Burgemeester Arend van Hout geeft jongste stemmer Pasquale Kok zijn stempassen

Burgemeester Arend van Hout geeft jongste stemmer Pasquale Kok zijn stempassen

7 maart 2023 Uit Door Admin

Pasquale wordt op dinsdag 14 maart 18 jaar. Dan heeft hij de leeftijd om te mogen stemmen op woensdag 15 maart. Burgemeester Arend van Hout overhandigde maandagavond 6 maart zijn stempassen.

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de provinciale staten en het waterschap. Jongeren die het afgelopen jaar 18 zijn geworden mogen dan voor het eerst stemmen. Dit keer mogen ze meteen twee stemmen uitbrengen: voor de provincie Gelderland én het waterschap Rijn en IJssel. De leden van provinciale staten kiezen ook leden van de Eerste Kamer. Voor de provincie is stemmen dan ook van invloed op de politiek in Den Haag.

Burgemeester Arend van Hout: “Vrije, eerlijke verkiezingen waarbij het stemgeheim is gegarandeerd, die zijn in grote delen van de wereld allerminst vanzelfsprekend.  Onze samenleving, onze democratie, daar zijn we allemaal verantwoordelijk voor. Laat uw stem dan ook niet verloren gaan en beslis mee!”.

Deze week worden er ruim 150 brieven namens de burgemeester verstuurd naar jongeren die het afgelopen jaar 18 zijn geworden, met een oproep om te komen stemmen.

Pasquale: “Het is een eer dat de burgemeester mij heeft uitgenodigd om de stempassen te ontvangen. De toekomst is ook van jou, dus vergeet niet om je stem te laten horen!.”