Burendag 2023 brengt gezelligheid in Westervoort

Burendag 2023 brengt gezelligheid in Westervoort

25 september 2023 Uit Door Admin

WESTERVOORT – Burendag 2023 bracht een golf van gezelligheid en samenzijn in Westervoort, waar diverse buurten samenkwamen voor een dag vol leuke activiteiten.

De sfeervolle wijk Steenderens trapte de middag af met een babbel-wandeltocht, gevolgd door het opwindende Mega Grote Ruilspel. In dit spel begonnen kindergroepen met een eenvoudige paperclip en ruilden deze deur-naar-deur voor iets groters, mooiers, leukers of waardevollers. Aan het einde van de dag werden de verkregen voorwerpen bewonderd en vergeleken. Burgemeester Arend van Hout opende officieel de feestelijke burendag in Steenderens. Voor de kinderen was er een scala aan entertainment, inclusief een springkussen en diverse spellen. Bovendien ontvingen de kinderen, naast smakelijke traktaties zoals suikerspinnen, poffertjes en limonade, speciale “$teender”-muntjes waarmee ze heerlijk ijs konden halen bij de ijscoman.

In de wijk de Lange Maat organiseerde de buurtvereniging een gezellig samenkomen op het voetbalveld. Een feesttent bood lekkernijen en kinderen konden genieten van het springkussen en diverse spelletjes. Schminken en een aanwezige clown voegden extra plezier toe aan de dag.

Op de Mosterdhof genoten bewoners van een gezamenlijk wijkontbijt, waar velen met hun eigen servies aanschoven voor een heerlijke ochtendmaaltijd. Het prachtige weer droeg aanzienlijk bij aan het succes van deze burendag in alle wijken.


Video:
Harry ter Horst
Foto’s:
Steenderens – Danny Shubert
Lange Maat – Jan Besselink
Mosterdhof – Rick Bremer