Brass op het Terras!

Brass op het Terras!

25 september 2021 Uit Door Admin

Na ruim 1,5 jaar mogen de muzikanten van Westfort Brass dan eindelijk weer eens een keer doen wat ze leuk vinden, een gezellig optreden verzorgen voor Westervoorters die zin hebben in een kop koffie of een wijntje met een stukje muziek erbij. Onder de titel “Brass op het Terras” zullen de 9 muzikanten afkomstig uit de jubilerende muziekvereniging OBK morgen, zondag 26 september, op het overdekte buiten terras van Zalencentrum Wieleman een gratis koffieconcert verzorgen.

Net als vele andere verenigingen hebben ook de muzikanten van Westfort Brass tijdens Corona met veel onderbrekingen te maken gehad. Van maandenlang verplicht stoppen met gezamenlijk musiceren tot af en toe weer iets samen mogen. Aanvankelijk weer op te mogen starten op 2 meter onderlinge afstand vergemakkelijkte het samen muziek maken niet, want muzikanten zitten normaliter juist dicht op elkaar, om elkaar goed te kunnen horen.
‘Gelukkig hoeft deze afstand vanaf vandaag niet meer. Niet meer voor ons en gelukkig ook niet meer voor het publiek. Ik hoop dat het weer snel went voor iedereen’, aldus Ronnie Gerretzen, één van de 9 Westfort Brassers.

Niet alleen muzikaal hebben we elkaar enorm gemist, maar ook vooral sociaal. Het elkaar wekelijks zien, dat we zolang hebben moeten missen, heeft een flinke impact gehad op het verenigingsleven en dus ook op dat van ons. Gelukkig zijn we binnen onze vereniging niemand verloren, ondanks dat we toch een grote diversiteit in leeftijd hebben. Dat is en blijft toch het allerbelangrijkste aldus Gerretzen.

Om het een klein beetje te vieren daarom dit koffieconcert a.s. zondag waar een toegangstest of een coronabewijs niet nodig zijn. Het is op het terras en mocht het een beetje fris zijn, dan zal Martijn Wieleman heus voor een aangename temperatuur zorgen evenals het eindelijk weer mogen serveren van zijn drankjes. De rest doen wij, fijn muziekmaken samen met het publiek.

‘Het voelt na zo’n lange tijd zelfs weer even spannend, maar na eenmaal de eerste tonen met elkaar geblazen te hebben en een lach op de gezichten van het publiek te zien, zullen wij en het publiek hopelijk hetzelfde denken: we zijn er nog niet, maar wat fijn dat dit weer kan’.
Iedereen is van harte welkom morgen (zondag) van 11.00-13.00 uur bij Brass op het Terras!