Brand bij bibliotheek Westervoort

Brand bij bibliotheek Westervoort

30 april 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Dinsdagmorgen is er tijdens werkzaamheden brand ontstaan op het dak van de bibliotheek/ RID de Liemers naast het gemeentehuis in Westervoort.

De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand gelijk opgeschaald naar middenbrand. Er kwam veel rook vrij bij de brand en al het personeel van het naastgelegen gemeentehuis en van de bibliotheek moesten evacueren. Een deel van de mensen werd opgevangen bij zalencentrum Wieleman en de rest ging in het gemeentehuis van Duiven aan het werk. Ook is de Kruidvat, die onder de bibliotheek zit, gesloten en een deel van het winkelcentrum was afgezet.

Het isolatiemateriaal in het luchtverversingsysteem had brand gevat bij de werkzaamheden op het dak en hierdoor sloeg de brand al snel door in het systeem. Één werknemer die op het dak bezig was heeft rook ingeademd en is door ambulancepersoneel nagekeken.

Rond 12.45 uur konden werknemers van de bibliotheek en het gemeentehuis weer terug naar hun werkplek. De brandweer doet nog onderzoek naar de exacte oorzaak van de brand.