Bordspellenavond in de Nieuwhof

Bordspellenavond in de Nieuwhof

14 oktober 2018 Uit Door Admin

Westervoort – vanaf donderdagavond 1 november start er in het Kulturhus De Nieuwhof een spellenavond.  Op elke eerste en derde donderdag van de maand kun je vanaf 19.00 binnenlopen om bordspellen te komen spelen. De doelgroep voor deze avonden is breed: jongvolwassenen tot en met ouderen zijn welkom. De toegang is gratis.

De wintertijd is al weer ingegaan en het wordt kouder buiten. Dat betekent dat mensen meer binnen blijven. Dus het wordt weer tijd voor een ouderwetse spellenavond. In Westervoort en omgeving is er geen mogelijkheid om in een buurthuis spellen te gaan spelen. Nu is er vanaf 1 november de kans om gezellig te komen spelen.

Theo en Edith Kasteel uit Westervoort spelen al ruim twee jaar bordspellen op de vrijdagavond bij Vendetta in Arnhem. Zij hebben inmiddels een brede kennis opgedaan van bordspellen. Samen met studenten van het leerbedrijf  gaan zij deze avonden organiseren. Zij zullen diverse spellen uitleggen en eventueel meespelen.

Iedereen kent de oude generatie bordspellen zoals Monopoly, Risk en Levensweg.  Maar tegenwoordig is er een hele nieuwe generatie spellen beschikbaar. Een aantal van deze titels zoals Catan, Carcassonne en Ticket To Ride begint langzaam meer bekendheid te verwerven onder het grote publiek. Maar er is zoveel meer. Om de drempel zo laag mogelijk te houden, starten we de eerste weken met spellen zoals Kolonisten van Catan, Keezborden, Ticket to Ride en Carcassonne.

Iedereen die van bordspellen houdt, heeft vast een spel in de kast staan, waarvan je denkt ‘leuk, maar dit is me te moeilijk’. Op deze spellenavond kun je uiteraard ook je eigen spel meenemen; we doen ons best om dat spel met je te gaan spelen.

De toegang is gratis. Je hoeft je niet op te geven. De inloop is vanaf 19.00 en de avond eindigt rond 22.30. Het is natuurlijk niet toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen. Consumpties zijn verkrijgbaar aan de bar. Locatie: Kulturhus de Nieuwhof, Rivierweg 1 te Westervoort.

We spelen graag een spelletje met je op 1 november!

Voor meer informatie: 026-3113498 of programmaraad@kulturhuswestervoort.nl of kom gewoon even binnenlopen!

Foto: v.l.n.r. Edith Kasteel, Jana van Zanten,Theo Kasteel