Bonte stoet rijdt door Doldorp!

30 januari 2015 Uit Door Admin
Barbikkels, winnaar optocht 2014

Barbikkels, winnaar optocht 2014

Westervoort – Zondag 8 februari 2015 is het weer zover, dan rijdt een lange bonte carnavalsstoet door de Westervoortse straten. Tienduizenden inwoners uit Westervoort en omstreken kijken reikhalzend uit naar dit evenement.

Het startschot wordt gegeven om 13.11 uur. De stoet begint zoals gewoonlijk bij zalencentrum Wieleman en rijdt verder door de Klapstraat, van der Hoevensstraat, Emmerik, Klapstraat, Liemersallee, Kreytierstraat en Vredenburgstraat.

Voor de deelnemers zijn er vele prijzen te winnen, waaronder die voor de mooiste wagen, de beste loopgroep, beste school, beste politiek getinte wagen en beste jeugdgroep. Ook zijn er prijzen te winnen voor de mooist versierde straat en woning en voor het meest carnavalistische muziekkorps. Met dank aan alle sponsoren is er in totaal bijna 700 euro aan prijzengeld beschikbaar.

Grootste in de regio
De carnavalsoptocht in Westervoort staat bekend als één van de mooiste en grootste optochten in de regio. Er hebben zich al een groot aantal deelnemers met wagens aangemeld, ondanks dat de Wagenbouwersloods nog niet klaar is. Bijzonder verder is dat de deelnemers niet alleen uit Westervoort komen. Ieder jaar melden zich meer deelnemers aan uit omliggende gemeenten. Deelname aan de optocht is gratis.

Live uitzending
Wij van Westervoortplaza.nl zenden de optocht natuurlijk ook live uit, dus mocht je niet in de mogelijkheid zijn om te komen kijken dan kun je het bij ons live volgen (red).

Bijzondere samenwerking
De optochtcommissie werkt voor de organisatie van de optocht onder andere samen met de Stichting Carnavals Optocht Regio Arnhem (SCRA) en het ROC A12.

Prijsuitreiking
Na afloop van de optocht is het groot feest in de feestburcht van De Dolbotters, Zalencentrum Wieleman. Tijdens deze feestelijke afsluiting vindt ook de prijsuitreiking plaats. De feestelijke afsluiting en de prijsuitreiking is voor iedereen gratis toegankelijk.

Het volledige feestprogramma van De Dolbotters kunt u vinden op www.dedolbotters.nl . Volg De Dolbotters nu ook via Twitter: @dolbotters. Of like C.V. De Dolbotters op Facebook.