Westervoort – Binnenkort opent restaurant De Blauwe Topaas in het achtergedeelte van Huize Hamerden aan de Hamersestraat.

De voormalige Havezate uit 1434 stond al 8 jaar te wachten op een restauratie, vorig jaar is er door de eigenaar van het pand, Van Rouwendaal groep, een begin gemaakt met het opknappen van de trots van Westervoort “Huize Hamerden”. Omdat het een rijksmonument is was de ondernemer gebonden aan veel voorwaarden waaraan voldaan moest worden.

Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan de renovatie van het achtergedeelte van de voormalige woonboerderij. De authentieke houten balken zijn hergebruikt waardoor het pand een sfeervolle uitstraling heeft gekregen. het bijgebouw is herbouwd en hier wordt de keuken gerealiseerd.

Binnenkort opent hier restaurant ‘De Blauwe Topaas’. De eigenaresse van het restaurant, Mirièle Viejou, is sinds 2002 werkzaam in de horecabranche. In de afgelopen veertien jaar heeft ze voldoende kennis en ervaring opgedaan in de horeca. “Het was in 2010 dat ik definitief voor mezelf had vastgesteld dat ik van mijn passie mijn werk zal maken. En nu is het eindelijk zover!” aldus Miriéle.

Het restaurant krijgt de beschikking over ongeveer 60 parkeerplaatsen en komt er een terras. De verwachting is dat het restaurant half november haar deuren kan openen. Voor meer informatie kijk op deblauwetopaas.nl

Door Admin