Bijeenkomsten over Brand- Inbraak en Val preventie

Bijeenkomsten over Brand- Inbraak en Val preventie

25 april 2015 Uit Door Admin

ScreenShot187Mikado-Welzijn organiseert drie avonden over brand- inbraak en val preventie.

Veel mensen denken dat zij veilig wonen. Dat er voor inbrekers bij hen toch niets te halen valt. Of dat brand bij hen geen gevaar vormt omdat zij geen open vuur hebben. Totdat een inbraak of brand hen overkomt. Want het kan iedereen overkomen! De gevolgen zijn groot. Terwijl achteraf vaak blijkt dat het makkelijk  voorkomen had kunnen worden.

Mikado-Welzijn organiseert twee avonden over brand- en inbraakpreventie voor iedereen die belangstelling heeft. Medewerkers van de Brandweer en de Politie zullen uitleggen  wat de mogelijkheden zijn om brand en inbraak zoveel als mogelijk te voorkomen.

Tijdens de bijeenkomst valpreventie voor  mensen die slecht ter been zijn, ouderen, mantelzorgers hulpverleners en andere belangstellenden uit Duiven en Westervoort wordt ingegaan op de verschillende aspecten van vallen. Naast bewustwording van het lichaam, de beweging en de omgeving is ook een gedragsverandering van belang. Een medewerker van STMR legt uit wat de valrisico’s zijn. En geeft handvatten en oplossingen om vallen zoveel als mogelijk te voorkomen.

De bijeenkomsten worden gehouden op de volgende data:

Informatiebijeenkomsten over Brand- en Inbraak preventie:
-Donderdag 21 mei  van 19.30-21.30 uur, Kulturhus de Nieuwhof, Rivierweg 1, Westervoort

-Donderdag 28 mei van 19.30 – 21.30 uur, Cultureel Centrum ’t Eiland, Eilandplein 302, Duiven

Informatiebijeenkomst over Val preventie:
-Dinsdag 26 mei van 14.00 – 15.30 uur, Cultureel Centrum ’t Eiland, Eilandplein 302, Duiven

De bijeenkomsten zijn kosteloos. Consumpties zijn voor eigen rekening. Aanmelden kan iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur bij het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp / Servicepunt  Mantelzorg,  tel. 0316 – 28 20 32 of door een mail te sturen met daarin naam en telefoonnummer en de bijeenkomst van uw keuze naar: mvt@mikado-welzijn.nl.