Biddle Brug in ere hersteld

Biddle Brug in ere hersteld

4 mei 2023 Uit Door Admin

De nieuwe beschildering van de Biddle Brug aan de Liemersallee is voltooid. De brug is weer in ere hersteld! Nadat de laatste laag, een anti-graffiti laag, opgedroogd was zijn dinsdag de steigers verwijderd.

De Stichting Stimulatie Cultureel Westervoort, die samen met heel veel vrijwilligers, alles in het werk gesteld hebben om de brug in ere te herstellen is blij dat het in oude glorie herstellen van het kunstwerk van Chris Biddle geslaagd is. Met hulp van vele donaties van de gemeente maar zeker ook van Westervoortse burgers en bedrijven is het mogelijk geworden om dit te realiseren.

Het aanbrengen van het kunstwerk is gedaan door vrijwilligers en kunstenaars van kunstenaarscollectief VijfB. Er is onder het viaduct een toevoeging aangebracht, voorheen was dat een egale kleur, nu zijn er nu vogels op geschilderd en is ook een afbeelding van Chris geplaatst.

De reacties van de Westervoortse inwoners zijn allemaal lovend en iedereen is blij dat het in ere hersteld is. Zondag 4 juni volgt de officiële onthulling van de Biddle Brug, hierover later meer.

Gelukkig is alles op tijd afgekomen en kan het verkeer er weer onderdoor omdat komend weekend het kruispunt op de Rivierweg/Hamersestraat opnieuw geasfalteerd wordt en in de week erna een gedeelte van de Rivierweg.