Bewoners organiseren straatbingo

Bewoners organiseren straatbingo

6 mei 2020 Uit Door Admin

Westervoort – Gezellig met de hele buurt een activiteit ondernemen? Ook in coronatijd kan het gewoon, mits je creatief bent en alle regels goed in acht houdt. Jan en Monique van Looyengoed zijn er 2 van en bedachten samen met andere buurtgenoten om een straatbingo te organiseren op bevrijdingsdag. Het werd een groot succes.

Afgelopen dinsdagmiddag op bevrijdingsdag was het zo ver. Iedereen zat gewoon op de oprit in een stralend zonnetje bij zijn eigen tuin met de bingokaart op schoot. Daarmee werd ruimschoots voldaan aan de anderhalve meter onderlinge afstand die mensen dienen te houden.

Monique pakte de genummerde balletjes en gaf ze vervolgens door aan haar man Jan, die de getallen met behulp van een microfoon en installatie. Overal in de straat werden er hapjes geregeld en een borreltje. De reacties van de buurtbewoners op het initiatief waren zeer positief en ook na afloop waren de deelnemers het erover eens dat dit een geslaagde activiteit is geweest.

Met Koningsdag is er bij het Kleefse ook al een straatbingo gehouden. op deze manier werd de Koningsdag en de Bevrijdingsdag in sommige straten toch samen gevierd.

Hieronder een impressie van deze straatbingo’s