Bevrijdingsvuur ontstoken bij het monument op de Veerdam

Bevrijdingsvuur ontstoken bij het monument op de Veerdam

5 mei 2023 Uit Door Admin

Achttien enthousiaste lopers en tien begeleiders vertrokken vannacht met het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Westervoort. Ze legden een afstand van ongeveer 59 kilometer af.

Bij het Liberation monument aan het Veerdam ontving burgemeester Van Hout samen met familie en belangstellenden de bevrijdingsvuurestafettelopers. Hier werd het bevrijdingsvuur aangestoken en de burgemeester sprak de lopers toe. Daarna kregen de lopers een uitgebreid ontbijt bij Wieleman.

Jaarlijks op 5 mei om 0.00 uur wordt in Wageningen het bevrijdingsvuur ontstoken als symbool van de bevrijding van Nederland. Het Bevrijdingsvuur wordt door vele sporters naar diverse gemeenten in het land gebracht om daar het bevrijdingsvuur door te geven.

Onderweg hielden de estafettelopers hielden Onderweg stil bij diverse graven en monumenten om bloemen te leggen. Onder andere het Militair Ereveld De Grebbenberg en Fort Westervoort werden aangedaan. Hier stonden de lopers kort stil bij de graven van omgekomen Westervoortse militairen.