Beeldhouwen/Boetseren bij Kreatieve Kring Westervoort

Beeldhouwen/Boetseren bij Kreatieve Kring Westervoort

15 september 2020 Uit Door Admin

Is een cursus beeldhouwen of boetseren iets voor u? Dan bent u bij de Kreatieve Kring aan het juiste adres! Wij bieden twee combinatiecursussen beeldhouwen/boetseren aan, waarbij u zelf kunt kiezen uit een van beide technieken of beide technieken kunt uitproberen. De woensdagavondcursus bestaat uit 26 lessen en begint op 23 september a.s., 20.00-22.00 uur. De donderdagochtendcursus start op 8 oktober, 9.30-12.00 uur en bestaat uit 8 lessen. Het is mogelijk later in te stromen. Leslocatie is Kulturhus de Nieuwhof, Rivierweg 1, Westervoort.

U kunt kennismaken met boetseren en zult ontdekken wat de talrijke mogelijkheden daarvan zijn. Uw ervaren docente begeleidt u bij het aanleren van boetseertechnieken en het proces van vormen maken met klei, het bakken en glazuren. Het creatief bezig zijn geeft veel plezier en is een mooie hobby.

Bij beeldhouwen wordt gebeeldhouwd met zachte speksteen, maar ook met iets hardere steensoorten, zoals albast of serpentijn. U maakt kennis met de steen, hamer, beitel, rasp en vijl. Nadat u een beeld gemaakt hebt, wordt het geschuurd en gepolijst en ziet u een prachtig resultaat. Een mooie ervaring!

Bij beide technieken wordt u individueel begeleid, dus de cursus is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Desgewenst kunt u eerst vrijblijvend komen kijken. Graag wel vooraf aanmelden bij Riky Rothengatter.

Tijdens de lessen worden uiteraard de coronarichtlijnen in acht genomen.

Instromen bij een van onze andere cursussen is ook mogelijk. Zie voor het complete cursusaanbod www.kreatievekringwestervoort.nl.

Voor aanmelding en nadere informatie kunt u contact opnemen met Riky Rothengatter, tel.026-3119659.