AVR Duiven opent haar deuren naar een wereld waarin niets onbenut blijft

AVR Duiven opent haar deuren naar een wereld waarin niets onbenut blijft

12 september 2022 Uit Door Admin

Duiven – AVR opent op zaterdag 17 september haar deuren voor het publiek. Van ’s ochtends 10.00 uur tot ’s middags 16.00 uur kan iedereen zien wat er allemaal gebeurt met je grijze zakken afval, nadat je de kliko aan de weg hebt gezet.

“Eindelijk mag het weer”, zegt Robert Hageman van AVR Duiven blij. “We vinden het prachtig om te vertellen én te laten zien wat er met het afval gebeurt en hoe we hieruit stadswarmte, stoom, en elektriciteit halen. We zeggen weleens dat één grijze zak afval goed is voor 7 warme douchebeurten of 1.200 (!) keer je mobiel opladen. Om maar eens een paar voorbeelden te noemen. Of het opvangen van CO2 bijvoorbeeld, zodat het niet in de open lucht verdwijnt, maar hergebruikt wordt in de glastuinbouwsector. En we doen er nog veel meer mee. Want AVR wil een wereld creëren, waarin niets onbenut blijft.”

AVR Duiven opent op zaterdag 17 september dus haar deuren vanaf 10.00 uur en het terrein is voor iedereen toegankelijk. Wel is het handig om gemakkelijke, dichte schoenen aan te doen. Want de bezoekersroute is een toer mét trappen, maar zónder liften.