Autodief overlopen door eigenaar auto

Autodief overlopen door eigenaar auto

8 januari 2020 Uit Door Admin

Westervoort – Op de Lange Griet in Westervoort heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een autodief een Mitsubishi Outlander proberen te stelen met een keyless scanner.

Net nadat de eigenaar van de auto met zijn bus naar het werk ging, om 4 uur, hoorde zijn vrouw een constant piep geluid en geratel…. Daarop keek ze naar buiten en zag ze een man met zo’n keyless scanner bezig om te proberen de auto uit te lezen. De vrouw belde haar man op, die nog in de buurt was, die kwam terug rijden.

Toen de man bij zijn huis aankwam zag hij de dief, deze nam de benen en de eigenaar is er nog achteraan gegaan maar is hem kwijtgeraakt. Ondertussen was de politie gebeld en die was ook snel ter plaatse, en hebben in de buurt nog onderzoek gedaan of ze de dader(s) nog ergens aantroffen, dit was niet het geval.

Het signalement van de dader: Het was een blanke man en was rond de 1:80/1:85 lang, hij was in het zwart gekleed en had een petje op. Woont u in de buurt en heeft u iets gezien dat de politie kan helpen om de persoon op te sporen (camerabeelden) dan verneemt de politie dit graag van u via 0900-8844 of meld misdaad anoniem 0800-7000

Je kunt een aantal maatregelen nemen om de kans op sleutelloze autodiefstal te verkleinen:

  • Bewaar je autosleutels in een metalen blik of sleutelkastje in je woning. Denk ook aan je reservesleutel.
  • Laat je autodealer de keyless-functie uitschakelen.
  • Schaf een goedgekeurd beveiligingssysteem voor je auto aan.
  • Check ook de tips op de website Laatjeautoniethacken.nl

Bekijk dit item van NPO WNL en oordeel zelf:

Ziet u personen met apparatuur lopen zoals in het filmpje? Bel dan 112!

Afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay