Alles over de organisatie van de zomer revue

Alles over de organisatie van de zomer revue

13 september 2020 Uit Door Admin

Op donderdag 17 t/m 20 september staat er een nieuw coronaproof evenement op het programma in het Horsterpark in Duiven, openluchttheater “Zomer Revue” een show met dans, muziek, eten en drinken. Dit nieuwe evenement is bedacht door Sebastiaan Nefkens van LightFX. Wij hadden een interview met Sebastiaan Nefkens over dit openluchttheater.

Sebastiaan, niet iedereen in Westervoort kent jou en jouw bedrijf, kun je iets over jezelf en je bedrijf vertellen?

Ik heb 15 jaar een bedrijf, genaamd lightFX. Wij houden ons bezig met licht, laser, special effects en geluid voor evenementen en feesten. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, bedienen, op en afbouw van lichtshows. Ook verzorgen wij geluid, lasershows en special effects. Ik ben eigenlijk bijna mijn hele leven al bezig met techniek voor evenementen. Vroeger op tour geweest met André Rieu en aan andere grote projecten meegewerkt zoals Vrienden van Amstel Live, Toppers in Concert, Sensation en zelfs op Dreamfields Bali en nog vele andere. Doordat ik erg creatief ben in het ontwerpen van lichtshows ben ik 15 jaar geleden voor mezelf begonnen. Ik heb mezelf toen gespecialiseerd in het maken van mooie podiums en lichtshows. We zijn toen zelf grote projecten gaan doen zoals Kingdance, Festivaart, Beate the Bridge, Dance4libertion, Fusion of Dance etc. Ons laatste grote event was in de 013 in Tilburg met 2 grote shows.

Hoe en waarom ben je op het idee gekomen om dit evenement te organiseren?
De Corona heeft ook ons keihard getroffen, alles is bij ons stilgevallen. Net zoals bij onze collega bedrijven zitten we met onze handen in het haar hoe we dit gaan overleven of gaan oplossen. Daarbij heeft iedereen er last van want niemand kan nog op een manier uit zoals die gewend was. Alles is in 1x anders en iedereen heeft het er last van. Omdat er dit jaar geen kermis in Westervoort en Westervoort in beweging is. En dat op deze manier de mensen toch nog een leuke avond uit kunnen. Daardoor ben ik gaan nadenken en ben ik op het idee gekomen om iets neer te zetten waar iedereen vrolijk van wordt. Iedereen zit maar thuis en wilt eigenlijk wat leuks doen, maar door de corona maatregelen is het erg lastig om iets leuks te doen. Daardoor ben ik op het idee gekomen om een Corona proof
event neer te zetten waarbij iedereen op een leuke en veilige manier toch een leuke avond kan hebben. Ik doe dit dus voor de ondernemers die het zwaar hebben en de inwoners uit de omgeving die wat leuks willen doen.

Wat kunnen de mensen verwachten?
Als eerst dat alles natuurlijk corona proof is. Maar buiten dat: We zitten in een prachtig park met verhogingen. Daar maken we gebruik van bij de inrichting van het terrein. Er worden 3 rangen ingericht voor het podium. Met een vip rang die overdekt wordt met tenten. Het terrein wordt mooi aangelicht. Waardoor het er, zeker als het donker is fantastisch uitziet.
Het grote podium wordt helemaal aangekleed met mooie, rode gordijnen in revue stijl met in lichtletters R E V U E. Natuurlijk kan een waanzinnige lichtshow en effecten niet ontbreken. Tijdens het evenement hebben we gastvrouwen op het terrein die helpen bij het ontvangst, maar ook als er vragen zijn over bv de QR code die gebruikt wordt om de drankjes of hapjes te bestellen.

Omdat we corona proof willen zijn laten we bezoekers bestellen met de QR code. Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat er zo min mogelijk gelopen wordt tijdens het evenement. Maar als het niet mogelijk is om via de QR code te bestellen dan kun je dit aangeven bij de gastvrouwen. Dan hebben we natuurlijk een alternatief achter de hand.

Zijn er nog extra maatregelen genomen in verband met de corona?
Op allerlei vlakken is er rekening gehouden met Covid-19. Vanaf het moment dat bezoekers een kaartje kopen. Deze zijn alleen online te koop. En tijdens de aankoop worden de eerste corona gerelateerde vragen al gesteld. Op het terrein wordt er op gepaste afstand ingecheckt en vullen bezoekers nog een formulier in. Daar staan ook de desinecftiezuilen om je handen te ontsmetten. Voor de entree worden vakken gecreëerd waar bezoekers in gaan staan om de afstand te kunnen bewaren. En over het terrein worden routes aangegeven. Zo laten we bezoekers zoveel
mogelijk rechts lopen.

Alle tafels staan op ruime afstand van elkaar. En is het niet mogelijk om met meer dan 2 personen aan één tafel te zitten als men niet uit één huishouden komt. Vanaf het moment dat je aan je tafel zit is het de bedoeling dat iedereen zoveel mogelijk blijft zitten. Enkel voor toiletbezoek kan er over het terrein worden gelopen. De wc zal met een gekleurde lamp aangelicht worden als deze rood is betekent dat de wc bezet is. Als deze groen is kun je gewoon naar de wc.

Jammer genoeg ook allemaal niet de leukste regeltjes. Het niet even gedag kunnen zeggen bij een tafeltje of even dansen met de buurman. Maar we zijn wel blij dat we weer wat leuks kunnen organiseren en dan nemen we de maatregelen maar even voor lief en gaan we daar serieus mee om.

Welke artiesten treden er allemaal op?
Drag queen Strangée omlijst de shows als gastvrouw en met optredens.

Donderdag: “Stars on Stage” door: Ingrid Simons, Harold Verwoert, Louisa Verwoert en Bart Juwett. Met gastoptredens van Steven Kazàn, Joey Hartkamp en William Bonne.

Vrijdag: “ForEverlyBrothers” Vier de muziek van de Everly Brothers met  Marcel Hufnagel en Harold Verwoert. Met gastoptredens van Otto Orgel (van Enge Buren), Christian Pielich, Steven Kazàn en William Bonne.

Zaterdag: “Disco Diva’s” Swingende dance classics uit de jaren ’70 en ’80 door Ingrid Simons en Lousia Verwoert. Met gastoptredens van: Lain Narbier, Steven Kazàn, Joey Hartkamp en William Bonne.

Zondag: “Burlesque” met verleiding, de nodige humor en prachtige kostuums! Met gastoptredens van: Steven Kazàn en William Bonne en Arjan Koenen.

Op alle avonden zijn er verschillende gastoptredens van o.a. Steven Kazàn, Lain Barbier, Otto Orgel, Cristian Pielich, Joey Hartkamp, William Bonne en Arjan Koenen.

Bio’s in het kort:
Harold Verwoert: zanger en presentator RTL4, SBS6 en Omroep Max. alter-ego Coole Piet Diego,
musical Narnia. Verder duetten met o.a. Gerard Joling en Frans Bauer
Ingrid Simons: bekend van het spelprogramma ‘Ik Hou van Holland’, backing vocal bij de Toppers, Rob de Nijs, T-Spoon
Louisa Verwoert: backing vocal bij Songfestival. Backing zangeres van o.a. Renee Froger, Gordon, Gerard Joling, Tony Hadley, Three Degrees, Johnny Logan.
Bart Juwett: Buikspreker halve finale Holland’s Got Talent. Imitator André van Duin bij Man Bijt Hond.

Dit zijn de artiesten die op zullen treden op de Zomer Revue

Is er elke avond hetzelfde programma?
Zomer Revue biedt spectaculaire avondvullende shows. Elke avond een beetje anders met een mix van bv dans, zang, burlesque, cabaret, live muziek en niet te vergeten illusie. Onder het genot van een heerlijk hapje & drankje.

Zondagmiddag is er ook een optreden speciaal voor kinderen, wat kunnen de bezoekers daar verwachten?
Deze show wordt georganiseerd door Bart Juwett op ons terrein op zondag 20 sept van 14.00 tot 15.45 uur. De familieshow Dolle Pret met Bart Juwett staat op het grote podium opgesteld en laat jong en oud lachen. Lachen, gieren, brullen: Bart Juwett maakt er een dolle boel van!!

Kijken alleen, is er niet bij. Meedoen, dat is het sleutelwoord! Van het begin tot het eind is het één groot spektakel, waar kinderen helemaal uit hun dak gaan. Buikspreken, Goochelen en ballonnen. Succes gegarandeerd!!
Wij horen regelmatig van de volwassenen dat zij misschien nog wel harder hebben gelachen dan de kinderen. De show is geschikt voor kinderen van 3 t/m 100+ jaar! De kinderen krijgen in de weken voor de voorstelling een kleurplaat op school uitgereikt. Met deze kleurplaat kunnen zij meedoen aan de kleurwedstrijd. Aan het einde van de voorstelling wordt de winnaar bekend gemaakt.

Ben je van plan om dit volgend jaar weer te organiseren?
Als het een groot succes word is de kans groot dat het volgend jaar terug komt. Maar eerst gaan we plezier beleven aan Zomer Revue 2020!

Voor de mensen die meer willen weten over de zomerrevue of voor het bestellen van kaarten:
www.zomerrevue.nl