Afsluiting fietspad Lathumsedijk van 24 juli tot 28 augustus

In opdracht van Rijkswaterstaat verwijdert bouwcombinatie Savera IJsselbruggen de steigers boven het fietspad, dat onder de A12 IJsselbruggen in Westervoort loopt. Ook worden inspectiepaden aan de brug geplaatst.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, is het fietspad op de Lathumsedijk/fietsknooppunt 90 afgesloten van maandag 24 juli 2023 06.30 tot en met maandag 28 augustus 06.30 uur. Fietsers worden tijdens deze periode omgeleid via de Driegaardensestraat en Rivierweg.

De steigers boven het fietspad waren nodig in verband met de renovatie van de stalen A12 IJsselbruggen. Deze renovatie omvat voornamelijk laswerkzaamheden aan de onderkant van de bruggen. Vanaf 24 juli worden de steigers boven het fietspad verwijderd, waarbij ook inspectiepaden aan de brug geïnstalleerd worden.

Renovatie van de IJsselbruggen

De stalen A12 IJsselbruggen ten oosten van Arnhem zijn na 60 jaar toe aan renovatie en versterking. Eind 2022 is Rijkswaterstaat gestart met de middelste stalen brug. De renovatie van de IJsselbruggen gebeurt op een vernieuwende manier. Samen met Savera IJsselbruggen maakt Rijkswaterstaat het ontwerp èn voeren ze werk uit. Hierdoor verloopt de renovatie voorspelbaarder.

Meer informatie

Meer informatie over (verkeers-)maatregelen op en rond de A12 IJsselbruggen vindt u op de projectpagina A12: renovatie IJsselbruggen.