Activiteiten ‘Leven in de Liemers’

Activiteiten ‘Leven in de Liemers’

18 februari 2016 Uit Door Admin

Westervoort – 2016 staat in het teken van Leven in de Liemers! De gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar stellen een bedrag van 18.000 euro beschikbaar voor lokale initiatieven binnen de drie gemeenten. Projectvoorstellen kunt u indienen tot 1 maart 2016.

De canon van de Liemers
Leven in de Liemers wil het verhaal van de Liemers delen. Dat gebeurt onder andere met de canon van de Liemers. Een canon is een overzicht van hoogtepunten uit de geschiedenis in vensters. Deze vensters komen op de website www.levenindeliemers.nl en vormen de inspiratie voor een levendig activiteitenprogramma in 2016.

Activiteitenprogramma Leven in de Liemers
Het Leven in de Liemers activiteitenprogramma is bedoeld voor inwoners van de Liemers, zowel jong als oud. “Erfgoed en geschiedenis zijn een verbindende factor. Dit project wil de geschiedenis van de Liemers tastbaar en beleefbaar maken. Een voorbeeld kan zijn: een Liemers geschiedenis-quiz”, aldus adviseur en initiator Jette Janssen van Erfgoed Gelderland.

Stimuleringsbijdrage voor activiteit aanvragen?
Activiteiten die aansluiten op de Liemerse canon komen in aanmerking voor een stimuleringsbijdrage. Voorwaarde is dat de activiteit plaatsvindt of opgeleverd wordt voor 31 december 2016. Indienen van projectvoorstellen kan tot 1 maart 2016 via levenindeliemers@erfgoedgelderland.nl. Meer informatie vindt u op www.levenindeliemers.nl.

Het moet gaan om een samenwerking tussen twee of meer organisaties, particulieren of amateurverenigingen. Samenwerkingsverbanden die gemeentelijke of sectorale grenzen overschrijden hebben een pré. Dat geldt eveneens voor activiteiten die na 2016 met weinig inspanning en budget een vervolg kunnen krijgen. Met de stimuleringsbijdrage willen de gemeenten ook kleine organisaties en amateurverenigingen inspireren met een voorstel te komen.

Betrokken partners Leven in de Liemers
Leven in de Liemers wordt uitgevoerd door Erfgoed Gelderland in opdracht van de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar, binnen de regeling Cultuur- en Erfgoedpact van de Provincie Gelderland. Erfgoed Gelderland en het Liemers Museum bekleden het projectteam. Het Historisch Verband en Streekarchivariaat Liemers & Doesburg vormen samen met Erfgoed Gelderland en Liemers Museum de canonredactie.