Aanpassingen aan het fiets- en voetpad Rivierweg

Aanpassingen aan het fiets- en voetpad Rivierweg

11 december 2019 Uit Door Admin

Westervoort – De gemeente Westervoort is van plan om volgend jaar veranderingen aan te brengen aan het voet/fietspad bij de Rivierweg. Het gaat om het gedeelte tussen het fietsviaduct en de Heilweg (aan de kant van de Broeklanden).

De gemeente heeft na meldingen van inwoners en de Gehandicaptenraad Westervoort te horen gekregen dat zij niet tevreden zijn over de inrichting van het fiets- en voetpad. In het kader van het VN-verdrag (met als doel een inclusieve samenleving) wil de gemeente tegemoet komen aan deze wensen en daarom het fiets- en voetpad herinrichten. Op basis van opmerkingen vanuit de Gehandicaptenraad Westervoort is de gemeente tot een ontwerp gekomen: een pad dat voor iedereen goed toegankelijk is, ook voor mensen met een rolstoel, rollator of kinderwagen.

Wat gaat wordt er aangepast
De verharding is op dit moment waterdoorlatend (een halfverharding).  Daar wordt beton aangebracht. Het voetpad wordt verbreed (ten opzichte van het fietspad). Het voetpad wordt dan 40 cm breder. Dit betekent dat het fietspad iets smaller wordt, deze wordt 2 meter breed.

Er is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden gaan starten. Verwacht wordt dat dit in de loop van volgend jaar zal gebeuren.