Aannemerscombinatie Savera IJsselbruggen brengt in opdracht van Rijkswaterstaat een veiligheidsscherm aan op de A12 IJsselbruggen. Het verkeer op de hoofdrijbaan van Utrecht richting Duitsland moet daarom in de nachten van de laatste 2 weken van juli 2022 rekening houden met de afsluiting van 1 rijstrook.

Weggebruikers op de parallelbaan richting Duitsland en de weggebruikers richting Utrecht ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

Afsluiting rijstrook
De rijstrook op de hoofdrijbaan is afgesloten:
– in de nachten van maandag 18 juli tot vrijdag 22 juli 2022 tussen 19.30 en 6.30 uur.
– In de nachten van van maandag 25 juli tot vrijdag 29 juli 2022 tussen 19.30 en 06.30 uur.

Op dit moment voert de aannemer voorbereidende werkzaamheden uit, zodat na de zomer de daadwerkelijke renovatie van de middelste (stalen) A12-IJsselbrug kan starten. Binnenkort begint Savera IJsselbruggen met het bouwen van steigers onder de brug. De schermen, die de komende weken worden geplaatst, zijn nodig om de werkzaamheden aan de brug veilig te kunnen uitvoeren. 

Renovatie
De stalen A12 IJsselbruggen ten oosten van Arnhem zijn na 60 jaar toe aan renovatie en versterking. De renovatie bestaat voornamelijk uit laswerkzaamheden aan de onderkant van de brug. In 2022 wordt er gestart met de middelste stalen brug. Daarna vindt de renovatie van de buitenste stalen brug plaats.

De renovatie van de IJsselbruggen gebeurt op een vernieuwende manier. Rijkswaterstaat werkt samen met Savera IJsselbruggen die werken samen het ontwerp en Savera voert het werk uit. Hierdoor verloopt de renovatie voorspelbaarder.

Meer informatie
Meer informatie over (verkeers-)maatregelen op en rond de A12 IJsselbruggen is te vinden op de projectpagina A12: renovatie IJsselbruggen.