Concert van Angelo Verploegen en Jeroen van Vliet in De Verzameling

Concert van Angelo Verploegen en Jeroen van Vliet in De Verzameling

23 december 2023 Uit Door Admin

Zondagmiddag 14 januari om 15.00 uur is er in De Verzameling een een bijzonder mooi en gevoelig concert van Angelo Verploegen en Jeroen van Vliet.

Angelo Verploegen heeft een opa plaat gemaakt die hij Little dancer heeft genoemd.

Little Dancer is mijn ‘opa-plaat’ geworden. De geboorte van mijn kleinkind, eerder dit jaar, heeft me diep geraakt. Een intens geluksgevoel om dit nieuwe leven te mogen omarmen. Om die onbevangenheid, nieuwsgierigheid en tomeloze energie weer van dichtbij te mogen meemaken. Een gelukzaligheid die echter ook gepaard gaat met de nodige zorgen over hem en zijn generatie. Welke uitdagingen staan hen wel niet te wachten? De liedjes die ik voor Little Dancer bij elkaar heb gezocht gaan dan ook over liefde, het leven, over hoop en troost en over kind zijn: van Charlie Chaplin’s Smile tot Eden Ahbez’ Nature Boy, van Wayne Shorter’s Infant Eyes tot Irving Berlin’s Always, van Artie Butler’s Here’s to Life tot Tom Harrell’s Little Dancer. Gelukkig vond ik de sublieme pianist Jeroen van Vliet bereid om in uiterst intieme en kwetsbare duo-bezetting dit avontuur met mij aan te gaan.

Angelo Verploegen maakt in de jaren ’90 naam met zijn sextet The Houdini’s. Daarna wordt hij producer voor Challenge/A-Records en gaat hij in kleinere bezettingen spelen, waaronder het trio Verploegen, Verhoeff & van der Westen en Paul van Kemenade’s Three Horns and a Bass. Vanaf 2001 gaat hij doceren aan de conservatoria van Utrecht en Arnhem en hij is tot op heden nog veelvuldig te horen bij het Metropole Orkest en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Jeroen van Vliet wint al op jonge leeftijd de concoursen van Middelsee Jazztreffen en het Meervaart Jazzfestival. Naast intensieve samenwerking met o.a. Paul van Kemenade en Eric van der Westen weet hij ook tijd vrij te maken voor zijn eigen solo-projecten, waarvan er een aantal worden opgenomen in de vermaarde ECM studio in Oslo. Hij speelt in Eric Vloeimans’ Gatecrash en Levanter, met Markus Stockhausen Group en is hoofdvakdocent aan het Arnhems conservatorium.

Kaarten zijn verkrijgbaar via info@deverzameling.nl