65e carnavalsoptocht trekt door Doldorp!

65e carnavalsoptocht trekt door Doldorp!

7 februari 2020 Uit Door Admin

Westervoort – ​Zondag 16 februari 2019 trekt voor de 65e keer een lange carnavalsstoet met feestvierders door de Westervoortse straten. Een ware polonaise door Doldorp!

De stoet vertrekt om 13.11 uur vanaf de feestburcht van de Dolbotters (Zalencentrum Wieleman). Vanwege het grote aantal inschrijvingen (nu al 60 eenheden waarvan 40 wagens!) is de welbekende lus door de Van der
Hoevenstraat en Emmerik weer terug. De stoet rijdt via de Klapstraat, Van der Hoevenstraat, Emmerik, Klapstraat, Liemersallee, Kreytierstraat, Vredenburgstraat, Schoolstraat, Kerkstraat via het Dorpsplein en de Dorpstraat weer terug naar de feestelijke Finish met DJ Boris bij Wieleman. Bij goed weer is ook de buitenbar geopend.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking met een prijzenpot van € 700,- is mogelijk gemaakt door sponsoren en vindt aansluitend plaats tijdens een groot carnavalsfeest in Wieleman. ​Er zijn onder andere prijzen voor loopgroepen, lokale en regionale wagens, jeugd, individuelen, muziekkorpsen en ook is er een prijs voor het beste politieke item.

Parkeren
Parkeren kan zowel bij Jumbo Mennings als bij Winkelcentrum De Wyborgh op de grote parkeerplaatsen. Voor bezoekers die komen met de trein of de bus is het slechts 1 minuut lopen naar de Kerkstraat, het Dorpsplein of de Dorpstraat.

Grootste optocht in de regio
Nog altijd is de carnavalsoptocht in Westervoort één van de mooiste en grootste optochten in de regio en vindt plaats in het weekend voorafgaand aan het carnaval. De deelnemers komen naast Westervoort uit veel omliggende gemeenten. Inschrijven is mogelijk via ​www.dedolbotters.nl​ tot donderdagavond 13 februari. Op deze avond is ook de informatieavond in Zalencentrum Wieleman voor alle deelnemers.

Live uitzending
De hele carnavalsoptocht is ook weer live te bekijken via het internet op www.westervoortplaza.nl. De live uitzending zal vanaf ongeveer 14.00 uur beginnen. Deze livestream is speciaal voor alle mensen die niet in staat zijn om langs de route te staan.

Meer informatie over carnavalsvereniging De Dolbotters en de carnavalsactiviteiten kunt u vinden op www.dedolbotters.nl​, Facebook: ​http://www.facebook.com/dedolbotters