5 teams uit Westervoort rijden met de ScanCoverytrial de kou in

5 teams uit Westervoort rijden met de ScanCoverytrial de kou in

25 november 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Donderdag 2 januari vertrekken 5 teams vanuit Westervoort om deel te nemen aan een monster etappe onder barre omstandigheden “De ScanCoverytrail 2020”. De ScanCoverytrail 2020 is een tiendaagse toertocht door Scandinavië.

Samen met nog zo’n 100 andere teams gaan ze een nog onbekende route van 7000 km rijden door het prachtige Scandinavië, en dat onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen welke kunnen dalen tot wel min 47 graden Celsius.

Autotoertocht
De ScanCoveryTrial is beslist geen race- of rallywedstrijd maar een autotoertocht waarbij een strikte naleving van de verkeersregels van essentieel belang is voor het wedstrijdelement. Naast navigatie via coördinaten maakt ScanCoveryTrial ook gebruik van een Roadbook met unieke klassementsproeven. Overnachten doen ze in eerste klas accommodaties

Met Westervoort naar de Noord
Westervoort is goed vertegenwoordigd tijdens de SancCoverytrail, met de slogan “Met Westervoort naar de Noord” rijden Jo en Monique Wigman, Paul en Nicolette Koenen, Nic en Jacqueline Moerke, Hendrik en Anita Versteeg en Jan en Monique van Looyengoed mee in de tocht naar het Noorderlicht. Elk team rijdt voor een eigen goed doel. Op 11 januari zullen de teams terug zijn uit het koude noorden.

U kunt de teams vanaf halverwege de dag volgen via www.scanct.nl of via de diverse Facebook accounts van de teams uit Westervoort.
team 13 Sea Shepherd 1team 55 Moerke & Coteam 57 Gebroeders Koteam 63 Bodywear Superstoreteam 72 Jowi transport.

Wij wensen alle teams veel succes en vooral veel plezier toe (red.)