5 jaar gevangenisstraf geëist voor woningoverval Westervoort

5 jaar gevangenisstraf geëist voor woningoverval Westervoort

27 januari 2015 Uit Door Admin

Arnhem/Westervoort – Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland heeft vandaag voor de meervoudige kamer van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 5 jaar geëist tegen een 26-jarige man uit Arnhem. Hij wordt verdacht van het plegen van een woningoverval in Westervoort op 12 juni 2013.

De verdachte heeft op de bewuste dag vermomd en onder bedreiging van een vuurwapen de bewoner van het huis en de aanwezige tuinman overvallen, aldus de officier van justitie. Hij sommeerde ze naar de kelder te gaan en heeft ze in de kelder vastgebonden. De man moest zijn portemonnee met contant geld en bankpassen afstaan en werd dusdanig bedreigd dat hij zijn pincodes bekend maakte.

Volgens de officier van justitie heeft de overval een behoorlijke impact op de bewoner, de tuinman en de mensen uit de buurt gehad: “De bewoner is voor de tweede keer in korte tijd slachtoffer geworden van een woningoverval. Hij en zijn tuinman hebben momenten van grote angst beleefd. Zijn gevoel van veiligheid in zijn eigen woning is fors aangetast.”

De rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, doet over 2 weken uitspraak.