4 volle containers met afval met opruimactie in de Broeklanden

4 volle containers met afval met opruimactie in de Broeklanden

29 mei 2021 Uit Door Admin

In de wijk de Broeklanden is vrijdag in het kader van NLdoet een inzameling van grofvuil gehouden met een opbrengst van 4 volle containers met afval. al om 8.30 uur, vlak nadat de eerste container geplaatst werd, was deze al helemaal vol. De vrachtwagen heeft in totaal 4 volle containers met huisraad opgehaald. Koelkasten, stoelen, banken, groen afval uit de tuin en nog veel meer verdween er in de containers.

De afgelopen maanden zijn er onder de inwoners van de wijk enquêtes gehouden door de gemeente, Vivare en de opbouwwerker en zijn er mooie initiatieven en ontwikkelingen naar voren gekomen. Ook zijn er een aantal punten naar boven gekomen waar de wijkraad mee aan de slag kan. Eén van de punten die de bewoners graag anders zouden willen zien is het afval in de wijk. Daarom is er vrijdag een pilot opruimactie georganiseerd met als resultaat: 4 volle containers met rommel. Samen met de gemeente, Vivare, de wijkagente Kea, de opruimcoach van de gemeente en Go-Clean werden de bewoners geholpen om de rommel op te ruimen. Na afloop was er koffie en thee met wat lekkers voor de bewoners.

Ook waren er andere mensen blij met de actie, namelijk de oud-ijzer handelaren, die kwamen met een aanhanger het oude ijzer weer uit de containers halen. 🙂 

Elders in Westervoort werden er ook allerlei klusjes gedaan in het kader van NLdoet, zo was er bij de Wilgenpas gezelligheid in de binnentuin, de Mosterdhof fris en fruitig, Schoon en goede jeu de boules baan op de Broeklanden, Moestuin bakken bij ABC zorgcomfort op de Hamersestraat en bij Manege ten Bosch werden de stallen schoongemaakt opgeruimd en geverfd. 

Hieronder een overzicht van de opruimactie op de Broeklanden
foto’s: Ursula Graanoogst