390 basisschoolkinderen uit de gemeente Westervoort voor het tweede jaar van start met Schooljudo

390 basisschoolkinderen uit de gemeente Westervoort voor het tweede jaar van start met Schooljudo

9 december 2019 Uit Door Admin

De gemeente Westervoort besloot in 2018 een zesjarige samenwerking aan te gaan met Schooljudo. Door een financiële bijdrage te leveren aan drie scholen in de gemeente konden zij starten met het Schooljudo traject en daarmee investeren in de motorische en pedagogische ontwikkeling van de leerlingen. Dit Schooljaar starten twee scholen met het tweede jaar Schooljudo.

Tweede jaar Schooljudo van start
Dit schooljaar gaan de leerlingen uit de gemeente Westervoort aan de slag met de waarde ‘Samenwerken’. Door fysieke lessen op de judomat en praatlessen in het klaslokaal worden de leerlingen op verschillende vlakken geprikkeld om aan de slag te gaan met de waarde. Na het eerste jaar aandacht te hebben besteed aan de waarde ‘vertrouwen’ focussen zij zich dit jaar op samenwerken.

Positieve start Schooljudo op IKC Het Startblok
Basisschool IKC Het Startblok blijkt enthousiast over het Schooljudo programma. De lessen zijn inmiddels afgerond en worden in de evaluatie beoordeeld met zowel een 8,3 voor het programma als voor de Entertrainer. Een goed begin van het tweede jaar Schooljudo in Westervoort. Anne Rongen van Schooljudo: ‘Het is super om van leerkrachten terug te krijgen dat de kinderen de waarde samenwerken hebben ervaren en hierbij ook plezier hebben gehad. Plezier is de zevende overkoepelende waarde van Schooljudo en naar mijn mening essentieel voor een optimaal leerproces. Super om te horen dat de kinderen plezier ervaren terwijl zij werken aan belangrijke waarde als samenwerken. Basisschool De Ravelijn rond zijn lessen voor het einde van het nieuwe jaar af. Uit dit project ontstaan hopelijk net zulke mooie ervaringen.

(School)judo als onderwijsmethodiek
In 1882 is judo bedacht als opvoedkundige onderwijsmethodiek door de Japanse pedagoog Jigoro Kano. Hij was ervan overtuigd dat de beoefening van judo zou leiden tot het worden van een sympathiek(er) mens in een gezond(er) lichaam.De eeuwenoude filosofie van het judo zoals door Kano is bedacht heeft Schooljudo omgezet in een moderne methodiek. Om judo in te zetten als filosofie, als spel om te werken aan de fysieke en sociaal-emotionele ontwikkeling van een kind. Én aan de groepsdynamiek van een klas. Zeven Schooljudo-waarden staan binnen een doorlopende leerlijn centraal: vertrouwen, samenwerken, respect, beheersing, weerbaarheid, discipline en plezier. Door deze waarden uit te lichten op de judomat én in het klaslokaal maakt Schooljudo kind en klas krachtig.

Wilt u een les bezoeken? Dat kan. Geef dit aan bij support@schooljudo.nl dan overleggen wij met de school wat de mogelijkheden zijn.