36e editie van het Westervoortse schoolschaaktoernooi

36e editie van het Westervoortse schoolschaaktoernooi

11 januari 2020 Uit Door Admin

Het Westervoortse schoolschaaktoernooi is op zaterdag 1 februari aan zijn 36e editie toe. De organisatie is in handen van Timo Riphagen en Stefan Reynders, de combinatiefunctionarissen sport van de gemeente en de wedstrijdleiding is in handen van Bart Stradtmeijer.

Het toernooi wordt gehouden in Kulturhus De Nieuwhof. Leerlingen van de groepen 3 t/m 8 van alle basisscholen in Westervoort kunnen gratis meedoen. Aanmelden kan via de meester of de juf. Zij beschikken over inschrijfformulieren. Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 24  januari.

Deelnemers worden op 1  februari om 11.30 verwacht in De Nieuwhof. Om 12.00 is er een kort openingswoord, waarna de openingszet wordt gedaan door een BW’er. Om 17.00 uur zit alles erop, ook de prijsuitreiking. Voor alle kinderen is er die hele middag water en fruit, dat beschikbaar wordt gesteld door het project ‘Jongeren op Gezond Gewicht’.

Het schaaktoernooi is na het WBK chase het tweede schoolsporttoernooi van dit schooljaar. Tijdens de toernooien kunnen punten worden verdiend voor het klassement ‘Sportiefste Klas van Westervoort en Duiven’. Aan de leiding gaat groep 8 van meester Fred van IKC De Hoge Hoeve op de voet gevolgd door groep 6/7 van juffrouw Laura van IKC de Hoge Hoeve.