36e editie van het Westervoortse SchoolSchaaktoernooi!

36e editie van het Westervoortse SchoolSchaaktoernooi!

10 februari 2020 Uit Door Admin

Op zaterdag 1 februari was het dan zo ver! de 36e editie van het Westervoortse SchoolSchaaktoernooi!

Een mooie editie met een record aantal voor inschrijvingen: 90 kinderen. Timo Riphagen, kijkt zeer positief terug op dit aantal! Zeker te meer omdat na het stoppen van de schaakvereniging jaren terug het schaaktoernooi eigenlijk ten dode was opgeschreven.

Maar onderleiding van Bart Stradmeijer (wedstrijdleiding), Stefan Reynders en Timo Riphagen (Beweegteam Westervoort) leeft schaken wellicht wel meer dan ooit te voren! In samenwerking met de scholen promoten wij al onze activiteiten, wij zien langzaam aan de animo voor het schaken groeien. Wij zijn enorm verheugd dat Bart Stradmeijer ieder jaar met Maarten de Mol zoveel vrijwilligers op de been kan krijgen om het toernooi te realiseren. Stefan en Timo maken de kinderen enthousiast en doen het voorwerk, maar op de dag zelf knallen de vrijwilligers!

Het concept blijkt nu na vele jaren hard trekken, heel erg in trek onder de schooljeugd van Westervoort. Het toernooi werd traditioneel geopend met de openingszet door de wethouder van sport tegen de titelverdediger (Liam van IKC de Hoge Hoeve)

Het toernooi werd gespeeld in acht rondes en leverde uiteindelijk meerdere winnaars op:

Kobe was de jongste schaker, IKC de Brug ging met de derde prijs naar huis. IKC de Hoge Hoeve met een verdienstelijke tweede plek. De eerste plek ging naar het MontessoriKindCentrum Westervoort.

Jarenlang strijdt het MontessoriKindCentrum Westervoort ook mee voor de individuele titel! De afgelopen twee jaar ging echter de prijs naar respectievelijk Benjamin van Sport IKC het Startblok en Liam van IKC de Hoge Hoeve. Dit jaar moesten de oud kampioenen echter het hoofd buigen voor Son van het MontessoriKindCentrum Westervoort. De prijs voor het hoogst geklasseerde meisje ging naar IKC de Hoge Hoeve!

Winst of verlies is overigens voor Stefan en Timo niet belangrijk. Het mooie is dat jong en oud tegen elkaar kunnen strijden op het bord. Tussen de rondes door is er ook ruimte om te socialiseren of nog even te oefenen voor het volgende potje.

De afgelopen jaren heeft Timo wel wat veranderd aan het toernooi. Wij hebben het snoep er uit gehaald. Wij belonen graag met een gezond voorbeeld. De ronde prijzen zijn vervangen voor fruitspiesjes en achter de bar werden ook gezondere alternatieven verkocht. Ook sponsorde Theo Wolters van Fruitkwekerij de Stokhorst voor alle deelnemers een gezonde snack: 90 appels werden voor de jeugdige schakers vanuit Groessen ingevlogen. Ook stelde de Nieuwhof gratis water ter beschikking voor de schakers! Timo: “Samen kunnen wij het verschil maken”. Het is fijn dat de Stokhorst dit jaar is aangehaakt! Met vele ondernemers en de scholen proberen wij een gezondere omgeving voor de jeugd te realiseren. Samen sta je echt sterker!

Volgend jaar komt het schaaktoernooi gewoon weer op de sportagenda te staan van het Beweegteam! Wil jij mee doen? Zet de volgende datum dan maar weer in de agenda: zaterdag 6 februari.

Met sportieve groet,

Timo Riphagen |