23e editie van de Liemerse Landloop op 26 mei 2024

23e editie van de Liemerse Landloop op 26 mei 2024

14 mei 2024 Uit Door Admin

De Liemerse Landloop heeft al meer dan 20 jaren een vaste plek op de regionale hardloopagenda. Vorig jaar namen zo’n 400 deelnemers deel aan deze hardloopwedstrijd en genoten van het unieke parcours, de accommodatie en wedstrijd.

Voor alle hardloopliefhebbers, jong en oud, is er een passende afstand. Zowel prestatie als recreatie gaan hand in hand op de 5 km en 10 km over een, door de KNAU, gecertificeerd parcours. Voor de  jeugd tot 13 jaar is er de alom bekende Kidsrun waarin over 500 en 1.000 meter door jongens en meisjes wordt gestreden. Elke finisher ontvangt een unieke medaille. Nieuw dit jaar is de TEAMrun met minimaal 3 en maximaal 5 hardlopers per team, waarvan de beste drie tijden meetellen voor het klassement. Verder doet ieder teamlid ook mee in het individuele klassement.  

Het motto voor de organisatie is: “Bewegen en Vitaliteit in de Liemers”. Voor veel lopers is het aantrekkelijk om deel te nemen aan deze prachtige loop door het landschap van Ooij en Oud-Zevenaar.  De startlocatie is Lokaal Thoen & Thans aan de Kerkweg in Oud-Zevenaar en start om 11:00 uur met de 10km.

Zo’n 70 vrijwilligers zullen op zondag 26 mei a.s. hun beste beentje voortzetten en daar zijn we heel blij mee. Zowel de snellere loper als de recreant willen we een warm welkom geven”, aldus voorzitter Bert Cornelese. “ Als stichting vinden we het belangrijk om de jeugd aan het bewegen te krijgen en om dit te stimuleren blijft de deelname voor de jeugd van 4 tot en met 12 jaar gratis. Bewegen blijft één van de belangrijkste manieren om vitaal te blijven en het is ook zeker leuk om dit met het gehele gezin of met een vriendengroep te doen”.

Alle informatie over de afstanden, tijden, TEAMrun én inschrijving tref je aan op: www.liemerselandloop.nl