2021 start meteen met 9e eigen nummer voor singer songwriter Martine Fleming

2021 start meteen met 9e eigen nummer voor singer songwriter Martine Fleming

1 januari 2021 Uit Door Admin

1 januari: een nieuw jaar, een ongeschreven blad vol mogelijkheden. Daarmee het perfecte moment voor de release van haar nieuwe nummer ‘Woman’, dacht Martine Fleming. En zo bracht de Westervoortse singer songwriter meteen op de eerste dag van dit nieuwe jaar dit negende eigen nummer uit.

Mijn nieuwe nummer ‘Woman’ gaat in het kort over de zoektocht naar vrijheid. Het gaat over ‘gevangen’ zitten in het patroon van jezelf altijd op de laatste plaats zetten. Van jezelf niet laten horen, niet voor jezelf durven te gaan staan en niet doen wat je eigenlijk in je hart graag zou willen doen. Omdat je onbewust de innerlijke overtuiging hebt dat je moet zorgen voor anderen, dat je alleen loyaal mag zijn aan anderen, dat je niet je droom mag volgen of dat je moet voldoen aan bepaalde maatschappelijke waarden en normen. En dat terwijl je zoveel meer waard bent.

Ik vergat altijd mijzelf en dat is niet vol te houden
Martine Fleming herkent zich wel in het proces waar haar nieuwe nummer ‘Woman’ over gaat. “Tot een paar jaar terug gold dit zeker voor mij. Ook al ging dit onbewust,  ik zette anderen en anderen helpen altijd op de eerste plaats, ik vergat mijzelf en hield mijzelf daarmee klein. Dat is niet vol te houden weet ik nu uit ervaring, want de emmer raakt dan leeg. Het is belangrijk om eerst voor jezelf te zorgen, er voor jezelf te zijn, naar je hart te luisteren en pas dan kun je er ook écht voor een ander zijn, als dat gewenst is.

1 januari, logische stap
De keuze om dit nummer op 1 januari uit te brengen voelde voor Martine als een logische stap. “‘Woman’ gaat over het losbreken uit dit patroon. Ik zie het als het uitdoen van een spreekwoordelijke ‘jas die te klein’ is. Het is een nieuw begin, waarbij je de dingen bewust anders kunt invullen. Precies zoals het ook voelt aan het begin van een nieuw jaar.

Het nummer ‘Woman’ is te beluisteren op alle muziekkanalen.

Luister het hier via Spotify:
https://open.spotify.com/album/2rFwxiD0VuFwPi9tKfy9JT?si=vWZnJfshTMSCjTkNGeExDQ

En bekijk hier de videoclip op YouTube:
(deze staat vanaf maandag live, maar is nu al wel te bekijken via deze link)
https://youtu.be/IgN0ms8L5g8