Steunhart on tour

Steunhart on tour

9 augustus 2019 Uit Door Admin

Jolanda Bosveld Bruil uit Westervoort fietst op 24 augustus samen met andere hartpatiënten mee met de tandemtocht. Dit is een onderdeel van de fietsvierdaagse in Utrecht met als doel geld bijeen te krijgen voor inspanningsonderzoek bij chronisch hartfalen in het UMC Utrecht!

Jolanda heeft zelf hartfalen gekregen waardoor er minder zuurstofrijk bloed door haar aderen stroomde. Daar kreeg ze orgaanuitval door, en was ze meer dood dan levend. ze kreeg een steunhart, deze helpt haar hart mee om bloed rond te pompen van zuurstofrijk bloed. Daardoor leeft ze nog.

Op 24 augustus fietsen hartpatiënten, artsen en verpleegkundigen uit het UMCU mee. Op één dag wordt er 40 km afgelegd op hun eigen fiets. Jolanda doet ook mee met de zogenoemde tandemtocht. Nu is ze op zoek naar sponsors zodat het onderzoek naar hartfalen door kan gaan.
Je kunt Jolanda steunen via deze link https://www.actievoorumcutrecht.nl/actie/jolanda-bosveld