Westervoort in Beweging

Westervoort in Beweging

20 juli 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Het laatste weekend van de zomervakantie organiseert Stichting Promotie Westervoort het evenement ‘Westervoort in beweging’: drie dagen vol wisselende activiteiten voor jong en oud. Voor de inwoners van Westervoort en omgeving is dit een sociale activiteit en een mooie gelegenheid waarbij ze hun vakantieverhalen kunnen uitwisselen. Het hele weekend zit vol met spannende dingen die je kunt bezichtigen of waarbij je kunt ‘bewegen’. Dit jaar wordt het evenement gehouden op 16, 17 en 18 augustus.

Op vrijdag 16 augustus 2019 organiseert Stichting Promotie Westervoort de jaarlijkse Zomerfair. De Zomerfair vindt plaats van 16:00 tot 21:00 uur in het centrum en in de Dorpsstraat van Westervoort. En vanaf 16:00 tot 19:00 uur is er de Kinderrommelmarkt op het Dorpsplein. ‘s Avonds is er ook nog veel te doen: Zo is er op het Gaba-Plein bij Zalencentrum Wieleman vanaf 19:00 uur een groot terras met live muziek.

Zaterdag 17 augustus 2019 start om 9.30 uur het beachvolleybaltoernooi bij de Waaij en staat voor het 28e jaar in het teken van de Truckersrun voor mensen met een beperking. Om 12:00 uur starten zo’n 125 trucs voor een prachtige tour door de omgeving. Het instappen en de officiële start is vanaf Het Hazeland in Westervoort. Dezelfde dag is er een beachvolleybal toernooi bij natuurbad de Waaij en in de avond staat de 3e editie van Westervoort Live op de planning! De Westervoort Cup wordt dit jaar gespeeld bij SC Westervoort op zaterdag 17 augustus om 14:00 uur.

Westervoort Live
Op zaterdagavond vind de vierde editie van ‘Westervoort LIVE‘ plaats. op het parkeerterrein bij zalencentrum Wieleman. Dit jaar met de band ‘Cabrio’ als muzikale basis met veel show en spektakel. Daarnaast treden de winnaars van het Open Podium 2019 van Koningsdag op, en is er nog een kleine surprise-act en komen als klap op de vuurpijl niemand minder dan de Party Animals de boel op de kop zetten!

Op zondag 18 augustus 2019 vindt een nieuw evenement plaats in Park Steenderens: de Mudrun Westervoort, een uitdagend hindernisparcours. De mudrun start om 11:00 uur. En ook deze dag is er vanaf 09:30 uur het beachvolleybal toernooi bij de Waaij dit duurt tot 17.00 uur.

Concert op de Bult
Zondagmiddag om 16.00 uur zal er op de bult een concert gegeven worden door DT-Ochestra (voorheen Dieseltrekkers). Zeker voor mensen die slecht ter been zijn een unieke kans om hierheen te gaan, want vanaf de parkeerplaats bij Sportclub Westervoort zal een speciaal taxibusje op en neer rijden tot bovenop de Bult. 

Kortom: het hele weekend staat vol met grootse activiteiten voor jong én oud.