Succesvolle editie van Muziek in de tuin

Succesvolle editie van Muziek in de tuin

23 juni 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Zondagmiddag zijn er op 8 verschillende locaties optredens gegeven van muzikanten. Dit gebeurde merendeels in de achtertuinen van Westervoortse bewoners. Ook bij de burgemeester speelde een band in de achtertuin.

De volgende muzikanten traden op:
Trio in Petto (Ierse Folk en Balkanmuziek), SkoekS (Liemers dialect), Westfort Brass (Koperensemble van OBK), Diane Hidding (Opera), Vocaal Ensemble Novet (Koor, acapella en met piano). Verder zijn we ook erg blij dat 2 trio’s en een duo, die niet afkomstig zijn uit Westervoort, willen optreden op dit gezellige evenement en voor het mooie doel: Trio con Tres (Cubaanse Muziek), Rooftop (Swingende jazz en ballads) en Judith & Toine & Femke (Covers en eigen werk, van uptempo tot ingetogen).

Mede door het warme weer was er een grotere opkomst dan vorig jaar. Belangstellenden konden een toegangsstempel halen in Huize Vredenburg en hier kreeg men een speelschema van de verschillende muzikanten en vertrokken van tuin naar tuin. Ook waren er optreden bij Huis ter West en zalencentrum Wieleman.

De opbrengst is voor een kinderrevalidatiecentrum in China. In dit centrum worden kinderen met Cerebrale Parese (CP) en hun ouders geholpen om met deze aandoening om te gaan. CP is een verzamelnaam voor allerlei beschadigingen in het zenuwstelsel waardoor de spieren niet goed worden aangestuurd. Hierdoor kunnen kinderen hun armen en/of benen vaak niet goed gebruiken. De ouders van de kinderen wordt geleerd hoe ze kunnen oefenen met hun kind, zodat ze dit thuis kunnen voortzetten. Hiervoor verblijven ze enkele weken tot maanden in het centrum. Sinds enkele jaren is er ook een schooltje voor speciaal onderwijs, zodat de kinderen zich zo optimaal kunnen ontwikkelen. Een prachtig project, waar Kinderwelzijn China zich, met dank aan alle muzikanten, tuineigenaren en vrijwilligers, graag voor inzet.

Een kleine impressie van deze muzikale middag