Wat betekent het om een handicap te hebben?

Wat betekent het om een handicap te hebben?

16 mei 2019 Uit Door Admin

Westervoort – De Gehandicaptenraad Westervoort geeft ieder jaar in groep 8 van de basisscholen in Westervoort voorlichtingslessen over wat je tegen kunt komen wanneer je een handicap hebt.

De gehandicaptenraad doet dit met hulp van stagiaires van de praktijkleerroute, in de vorm van veel praktische opdrachten.

Hierbij wordt de klas in groepjes verdeeld en iedere groep heeft een vaste begeleider. Vandaag zijn ze te gast geweest op basisschool het Startblok.

Voorbeelden van opdrachten zijn: het lopen met een blindenstok over een blindenbaan, het dekken van een tafel met een blinddoek op,  een rolstoelparcours afleggen, verschillende hulpmiddelen bekijken en bespreken, en oefenen met braille en het vingeralfabet. Ook vindt er discussie plaats over hoe leerlingen denken wat de mogelijkheden van mensen met een handicap zijn.

Het doel is het kweken van bewustwording dat ook kinderen met een handicap mee kunnen doen op hun eigen manier en hoe je daar als niet gehandicapte het beste mee om kan gaan.

Zowel leerlingen als alle vrijwilligers zijn erg enthousiast en vinden deze lessen leuk en leerzaam!