Kinderen helpen bewoners bij het opknappen van hun voortuin

Kinderen helpen bewoners bij het opknappen van hun voortuin

11 mei 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Op woensdag 15, 22, en 29 mei 2019 helpen leerlingen uit groep 5 en 6 van daltonbasisschool het Ravelijn, IKC de Hoge Hoeve en Montessori Kindcentrum bewoners bij het opknappen van hun voortuin.

Na een oproep hebben bewoners uit de wijken Steenderens, Leigraaf en de Kern zich aangemeld voor hulp. De Greenkids gaan ook plantjes poten bij woonzorgcentrum Westerstaete en De Wilgenpas.

Greenkids is een succesvol samenwerkingsinitiatief van het Gebiedsteam en wordt uitgevoerd door Kulturhus Westervoort, de deelnemende scholen, de wijkraden in deze wijken, Interstap, gemeente Westervoort, Praktijkleerroute Westervoort en Vivare.

De leerlingen worden begeleid door stagiaires van Creon en de Praktijkleerroute, de wijkraden ondersteunen bij de organisatie en uitvoering. De gemeente Westervoort stelt de plantjes beschikbaar.

Greenkids Westervoort, voor de eerste keer georganiseerd in 2015, is een initiatief van het Gebiedsteam. Het Gebiedsteam is een samenwerking waarin organisaties en bewoners samen werken aan een prettige, veilige en leefbare wijk. Ook wil het team wijkbewoners stimuleren iets voor elkaar en/of voor de buurt te doen. En daar is dit project een perfect voorbeeld van.