10- jarig bestaan van ZoMa Opleidingen

10- jarig bestaan van ZoMa Opleidingen

11 mei 2019 Uit Door Admin

Westervoort -In het voormalige consultatiebureau aan de Sonnedach is in april 2018 een hele mooie plek in de branche welzijn en complementaire zorg gecreëerd. Door de aankoop van dit pand heeft een ondernemer die al meerdere jaren actief is in Westervoort, zich definitief neergezet. In 2019 bestaat de onderneming, ZoMa Opleidingen, 10 jaar.

De oprichter van ZoMa Opleidingen, Marjolein Berendsen, startte de opleiding in 2009. Samen met een professioneel onderwijsteam werden twee opleidingen ontwikkeld: holistisch therapeut en Reiki-trainer. Marjolein werd voor de ontwikkeling van de opleidingen gestimuleerd door een aantal van haar cliënten die ze in haar eigen praktijk in behandeling had. De opleidingen werden geaccrediteerd door KTNO, een kwaliteitswaarborg voor vakopleidingen en bij- en nascholingen in het particulier onderwijs, in de sector complementaire gezondheidszorg. Door deze kwaliteitswaarborg kunnen afgestudeerde therapeuten zich onder andere aansluiten bij brancheverenigingen, met alle voordelen van dien.

Naast de opleidingen, die beiden op hbo-niveau zijn, organiseert het instituut bij- en nascholingen en Reiki-cursussen. Met regelmaat zijn er bijeenkomsten, waarbij geïnteresseerden informatie over de opleidingen en cursussen en een kijkje in de keuken van het instituut kunnen krijgen.

Opleidingen gecentreerd
De opleidingen werden in eerste instantie gedoceerd in de praktijk van de oprichtster Marjolein. De vraag van potentiële studenten uit het hele land groeide echter enorm en in 2016 en 2017 kwamen er nog twee nieuwe leslocaties bij in Amersfoort en Zwolle. Steeds meer mensen wisten de weg naar ZoMa Opleidingen te vinden en in 2018 kocht de oprichtster het huidige pand aan de Sonnedach in Westervoort. Met de aankoop van het pand werden alle opleidingen en cursussen gecentreerd. Inmiddels zijn er acht trainers werkzaam voor het instituut, is het derde leslokaal in aanbouw, zijn er drie mensen werkzaam op het bedrijfsbureau en zijn al meer dan 600 therapeuten afgestudeerd.

Vanaf september 2019 wordt er een nieuwe leslocatie in Den Haag geopend.

Viering 10-jarig bestaan
Het 10-jarig bestaan wordt uiteraard groots gevierd. Op 28 juni is er een feest ter ere van deze gebeurtenis, welke bestemd is voor studenten en leden van de community. Geïnteresseerden in het opleidingsinstituut zijn welkom op de open dag op 2 juni a.s. Op deze dag staan de deuren van 11.00 – 17.00 uur wagenwijd open voor iedereen die kennis wil maken met ZoMa Opleidingen én met de in het pand gevestigde praktijkruimtes. De kans voor inwoners en ondernemers in Westervoort om eens te voelen en ervaren wat ZoMa Opleidingen nu eigenlijk is, want dat deze bloeiende onderneming een waardevolle toevoeging aan de gemeente is, moge duidelijk zijn!