Praktisch Verkeersexamen basisscholen

Praktisch Verkeersexamen basisscholen

10 april 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Woensdagmorgen hebben de leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Westervoort het praktisch Verkeersexamen afgelegd. Op een koude maar zonnige dag zijn de leerlingen op de fiets gestapt, Burgemeester Arend van Hout was bij Sport IKC Het Startblok om de kinderen succes te wensen. 

Dit examen wordt jaarlijks georganiseerd door de basisscholen in samenwerking met de gezamenlijke verkeersouders en de gemeente Westervoort. De leerlingen die voor het praktijkexamen en het theoretisch Verkeersexamen slagen, ontvangen vervolgens van hun eigen leerkracht het verkeersdiploma.

De kinderen leggen per fiets een route af door Westervoort, langs de deelnemende scholen: IKC De Hoge Hoeve, Montessori Kindcentrum, IKC De Brug, daltonbasisschool het Ravelijn en Sport IKC Het Startblok. Tijdens het examen letten vrijwilligers op onder andere het stoppen voor verkeerslichten, het verlenen van voorrang en het aangeven van richting. Dat gebeurt op verschillende locaties langs de route.

Voorafgaand aan het praktijkexamen zijn de fietsen van de deelnemende kinderen op veiligheid gecontroleerd.