Podium Koningsdag Westervoort open voor álle kunsten

Podium Koningsdag Westervoort open voor álle kunsten

9 april 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Vorig jaar organiseerde Stichting Koningsdag voor het eerst Koningsdag in Westervoort. Het was een mooie dag met een vol programma voor jong en oud en zelfs het weer deed goed mee. De Stichting kijkt dan ook zeer tevreden terug op deze dag. Boris Wielinga, voorzitter van de stichting: ‘We werken alweer lange tijd achter de schermen aan de organisatie van Koningsdag 2019. Onze motivatie is het evenaren – en waar mogelijk verbeteren – van deze dag en bij alles wat we doen houden we steeds onze missie in gedachten: een leuke dag organiseren voor jong en oud’. 

Van zang tot jongleren: Open Podium voor iedereen
Het eerste Open Podium op Koningsdag vorig jaar was een groot succes en werd rondom gewaardeerd. Genoeg redenen voor Stichting Koningsdag om het Open Podium dit jaar terug te laten komen. En het podium wordt nu zelfs opengesteld voor elke soort ‘kunst’, van zang tot jongleren, dans of wat je ook maar kunt bedenken. Iedereen die iets op het podium wil laten zien is van harte welkom.

De winnares van het open podium vorig jaar was Angelique Markman. Angelique: ‘Ik vond het een hele gezellige dag. Vernieuwend en vertrouwd tegelijk. Ik zou ook iedereen aanraden om mee te doen aan het Open Podium. Je leert nieuwe mensen kennen, je krijgt de kans om jezelf te laten zien en iedereen is super aardig. Wat wil je nog meer?!’

Martine Fleming houdt zich bezig met de organisatie van het Open Podium. Martine: ‘Vorig jaar deden er 15 mensen mee aan het Open Podium, geweldig! Helemaal omdat we vantevoren geen idee hadden of mensen het wel leuk zouden vinden om mee te doen. Onze insteek is om echt iedereen een podium te bieden, vandaar ook dat we het concept dit jaar nog breder trekken dan puur zang. Koningsdag maak je immers samen. We hopen dat het Open Podium dit jaar minstens zo succesvol is.”

Vrijwilligers gezocht
Stichting Koningsdag zoekt nog vrijwilligers. Boris Wielinga: ‘Vorig jaar hadden we diverse studenten van het Candea Collega die ons hielpen, dit jaar hebben we via die weg nog geen aanmeldingen, dus we hebben een oproep gedaan via Facebook en andere kanalen. Alle hulp is echt heel erg welkom. We werken met tijdsblokken voor vrijwilligers, want we begrijpen dat iedereen ook zelf wat leuks wil doen op Koningsdag. Met die tijdsblokken is het even een paar uurtjes helpen op een moment waarop het de vrijwilliger uitkomt. Zo helpen we elkaar en maken we met zijn allen deze dag tot een succes.

Programma voor jong en oud
Het programma voor Koningsdag is weer flink gevuld. In de ochtend is er op het Dorpsplein de opening door de burgermeester, waarna de activiteiten starten. Er is weer een peuterplein, Clown Sander geeft diverse kindershows, er zijn Oud-Hollandse Spelen, dansdemonstraties, een bowlingbaan en meer. Ook is er natuurlijk weer de vrijmarkt en de Food & Lifestyle markt. Aanmelden hiervoor kan via de website van Stichting Koningsdag.

Vanaf 11.00 start ook het programma bij Wieleman. Daar staat een stormbaan van maar liefst 50 meter lang, er zijn theatervoorstellingen voor kinderen, er is lasergame, een DJ, het Open Podium vindt daar plaats en meer. Genoeg te doen dus.

Met het treintje op en neer
Stichting Koningsdag Westervoort wil dit jaar ook nog meer proberen om alle activiteiten op het Dorpsplein en bij Wieleman met elkaar te verbinden. Boris Wielinga: ‘Er zijn natuurlijk twee locaties met activiteiten voor kinderen van verschillende leeftijden. We begrijpen dat de wat oudere kinderen liever gaan lasergamen of over de stormbaan gaan bij Wieleman en de jongere kinderen naar de kindershow op het Dorpsplein willen kijken. Daarom laten we de activiteiten bij Wieleman wat eerder beginnen en we hebben een treintje gehuurd die ook het heen en weer reizen tussen beide locaties leuker én makkelijker maakt. Het treintje rijdt een rondje en doet zo steeds Wieleman en het Dorpsplein (Wijborgh) aan, dus het is ook vooral leuk. Alles vanuit de gedachte een leuke dag te organiseren voor jong en oud.’

Bekijk het volledige programma op:www.stichtingkoningsdagwestervoort.nl  Aanmelden voor het Open Podium, als vrijwilliger en voor de vrijmarkt of Food & Lifestylemarkt kan ook via de website.