Westervoortse studente strijdt met Rijnstate Vriendenfonds voor een huiselijke inrichting op de oncologie afdeling

Westervoortse studente strijdt met Rijnstate Vriendenfonds voor een huiselijke inrichting op de oncologie afdeling

15 maart 2019 Uit Door Admin

Claudia Luppes, studente aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, werkt zich letterlijk in het zweet om geld op te halen voor Rijnstate. Zij wil een huiselijke inrichting creëren op de oncologie afdeling in samenwerking met het Rijnstate Vriendenfonds. Middels het meedoen aan acht sport-events en het organiseren van haar eigen event hoopt ze een mooi geldbedrag op te halen voor dit goede doel. “Herstellen in een fijne omgeving zorgt niet alleen voor meer positiviteit, een andere gedachte, maar ook voor luchtigheid. Voor ruimte voor het proces en tijd voor jou als patiënt en de familie. Kanker is al zwaar genoeg”, vertelt Claudia. “Ik heb iedereens hulp keihard nodig en hoop dat mensen mij willen steunen door een donatie te doen.” 

Claudia Luppes zet zich al een tijdje in voor de strijd tegen kanker. Toen haar moeder de diagnose longkanker kreeg, heeft ze niet stilgezeten. Zo haalde ze in 2016 geld op voor het KWF door 100 kilometer te fietsen tijdens het fietsevent Ride for the Roses. Bij dit event was haar moeder haar steun en toeverlaat langs de zijlijn. In 2017 fietste ze deze 100 kilometer nogmaals, maar dan zonder de fysieke steun van haar moeder. 15 maart aanstaande is het twee jaar geleden dat de moeder van Claudia overleed. “Kanker is zo’n klein woordje, maar heeft zo’n enorme impact”, aldus Claudia. Zij weet hoe heftig de ziekte en het proces zijn. Hoe kil de ruimtes in een ziekenhuis kunnen aanvoelen op het moment dat je je machteloos voelt. Zowel voor patiënten als voor hun familieleden.

Claudia zal meedoen aan acht sport-events en afsluiten met haar eigen georganiseerde event. Wat haar eigen event zal zijn, houdt ze nog even geheim! Wel maakt ze het opgehaalde bedrag kenbaar tijdens het laatste event en wat de vervolgstappen zullen zijn. 

Morgen, 16 maart,  zal het eerste event plaatsvinden: Mud Masters Urban Work-out Festival in Utrecht. Op www.claudialuppes.nl/help-mee staat de volledige agenda van de events, meer informatie over het project en hoe er geld gedoneerd kan worden.